Meinl Drum Festival 2016 – A dobos társadalom találkozója Varsóban

Szeptember 17-én, szombaton zajlott a 11. Meinl Drum Festival, a lengyel fővárosban, Varsóban. Mintegy 700 látogató hallgathatta végig a helyi, illetve a nemzetközi dobos társadalom nagyjainak előadásait, melyek az első perctől az utolsóig változatos és felejthetetlen élményt nyújtottak.

A „Teatr Roma” lenyűgöző színpadára lépett egy hatásos Clinic-premierrel, az amerikai keménydobos és Youtube sztár, Anup Sastry, a „Transformen’s” formáció a lengyel Robert Luty-val (dob), basszusgitárossal és billentyűssel kísérve, a lelkes cseh dobos, Miloš Meier, Jost Nickel a német dobos társadalom közkedvelt képviselője, Matt Halpern – aki az amerikai progresszív metál zenekar, a Periphery dobosa, emellett világszerte ismert Clinic-előadó.

 

Az est fénypontját az utolsó előadás, az úgynevezett „Polish Slot” adta, Lengyelország három legismertebb dobosának: Daray Brzozowski (Dimmu Borgir, Hunter, Vesania), Adam Marszałkowski (Coma) és Tomek Torres (Afromental) közreműködésével. A hatvan perces szakasz magába foglalt minden olyan műfajt, amit a dobos szakma megkíván. Szólóelőadásokkal, dobos párbajokkal kezdve, az ún „Call-And-Response” szakaszokon át a közös, hármas előadásokig. A rendezvény része volt továbbá egy, a Meinl Cymbals és Meinl Percussion hangszereit bemutató kiállítás, egy értékes nyereményekkel kecsegtető sorsolás, az autogramm standnál pedig az előadóművészek dedikáltak.

 

A visszajelzések alapján kijelenthető, hogy a „negyedik nemzetközi Meinl Drum Festival” teljes siker volt. Erröl a Meinl Cymbals weboldalára felkerülő videók is tanúskodni fognak. Az elkövetkező hetekben, a fesztivál összes előadása elérhető lesz.

 

A következő Meinl Drum Festival idöpontja 2017. július 1. Az ütőshangszerek rajongóinak örömére, a tizenkettedik rendezvény ismét otthon, Gutenstettenben kerül megrendezésre.

 

További információk: