Világsztárokkal egy színpadon Balogh Soma

Világsztárokkal játszik egy színpadon a TV2 Kismenők műsorának a felfedezettje, a legütősebb Kismenő, a 11 éves Balogh Soma. Somát a verseny döntője után személyesen kereste meg a világhírű zongorista, Havasi Balázs, hogy a december 10-én és 11-én tartandó három Havasi Symphonic Show keretében a budapesti Papp László Arénában ismét együtt zenéljenek.

A felkérésnek köszönhetően Havasi Balázs meghívta Somát a Tokaji Fesztiválkatlanba, hogy lássa, hallja, hogyan épül fel egy ilyen giga színpadi produkció. Balázzsal nem csak szakmai a kapcsolata Somának, hiszen szinte már barátok. Már a Kismenők próbái alatt is nagyon összehaverkodtak – ahogy Balázs mondta: működött köztük a kémia. Havasi Balázs számára fontos, hogy a mai gyerekek már korán találkozzanak a zongorával, klasszikus hangszerekkel és a szimfonikus zenével egy olyan modern koncerten, amit a gyerekek is élveznek. Balázs többször elmondta azt is, hogy egész életében soha nem felejtette el gyerekkori álmait. Emiatt gondolta, hogy meghívja Somát az Arénába, hogy az Ő álmai is valóra váljanak, és hatalmas közönség előtt léphessen fel szenzációs zenészekkel együtt.

 

A Havasi Symphonic koncertpróbái december elején kezdődnek Budapesten. Addig azonban még sok más is van Soma életében. Továbbra is együtt zenél a Singing&Drum projektben Juhos Zsófival, az Ének Iskolája győztesével, a Shrek Musicalben tini Fionát, Medvebabát játszó énekesnővel. Terveik szerint még ebben az évben leforgatják a második közös videójukat.

 

(Fotó: Nánási Pál)