II. Országos Jazz Műveltségi Vetélkedő

A Kecskeméti Jazz Alapítvány 2017-ben meghirdeti a II. Országos Jazz Műveltségi Vetélkedőt. Jelentkezni a jazzfovaros.hu/vetelkedo honlapon lehet 2017. február 28-ig.

A vetélkedő három kategóriában zajlik, 7-8. osztályos általános iskolások, középiskolások, illetve egyetemisták részére. Háromfős csapatok jelentkezését várják a szervezők, egyetemistáknál egyéni nevezéseket is elfogadnak. 
Műveltségi vetélkedőről van szó, nem zenei tehetségkutatóról, nem kell tehát hangszeren játszani, vagy énekelni, s elsősorban nem szakirányú iskolákból várnak jelentkezőket. A műfaj szeretete fontos, de a jazztörténeti kérdésekben való megfelelő jártasság akár a felkészülés alatt is megszerezhető.

 

A vetélkedő anyaga:
A vetélkedő fókuszában az ún. klasszikus (vagy tradicionális) jazz áll, tehát a kezdetektől a swingkorszak végéig, de a bebop és mainstream korszakok nagyjaival kapcsolatban is lesznek feladatok. Halálának 100. évfordulója miatt 2017-ben kiemelt szerepet kap Scott Joplin, a ragtime királya is. A felkészüléshez a szervezők részletes segítséget adnak, a szükséges anyagokat a nevezők 2017-től megtalálják a vetélkedő honlapján: http://jazzfovaros.hu/vetelkedo

 

A vetélkedő időpontja:
– Elődöntők 2017. március-május (regionális versenyek)
– Döntő 2017. augusztus 6. vasárnap, Kecskemét (a II. JAZZFŐVÁROS fesztivál keretén belül)

 

Zsűri:
A vetélkedő bíráló bizottsága elismert jazz-szakemberekből áll, a regionális vetélkedők zsűrijének munkáját Zipernovszky Kornél jazzújságíró vezeti.

 

Díjak:
A vetélkedő helyezettjei értékes tárgyjutalmakat (könyv- és lemezcsomagok), valamint ingyenes jazzkoncert- és jazzfesztivál-belépőket kapnak.

 

Nevezési díj: NINCS
A vetélkedőre nevezők (nem csak a döntőbe jutottak) ingyenesen vehetnek részt a II. JAZZFŐVÁROS fesztiválon (Kecskemét, 2017. augusztus 3-6.).

 

Kik nevezhetnek?
– A vetélkedőre várunk minden magyar anyanyelvű diákot (határon túliakat is), akik a 2016/17-es tanévben nappali oktatás keretében tanulnak. Az I. kategóriába 7-8. osztályos 3 fős általános iskolás csapatokat várunk, a II. kategóriába 3 fős középiskolás csapatokat. A III. kategóriában nappali tagozatos tanulói jogviszonnyal rendelkező főiskolai, egyetemi hallgatók indulhatnak, akár egyénileg is.
– A 3 fős csapatokba egy póttag is jelölhető. Egy csapatban különböző oktatási intézmények diákjai is lehetnek.

 

Jelentkezés:
– Jelentkezni a jazzfovaros.hu/vetelkedo honlapon lehet 2017. február 28-ig.http://jazzfovaros.hu/vetelkedo?utm_source=facebook&utm_campaign=vetelkedo&utm_medium=cpc-nfa#.WLQcek7RZhE