Vigyázat felfedezésveszély!!!

Kertész Ákos (Fabula Rasa) után Alapi Istvánt (EDDA) is meghívták a neves "tehetségkutató" műsorba. Hihetetlen? 🙂

Ákos 03. 02-án így kommentálta fb oldalán az esetet:

"…és eljött a várva várt lehetőség, végre!…volt értelme a pályán eltöltött, mintegy…..khm…évnek!…és úgy tudják, hogy szeretek zenélni…engedjem végre felfedeztetni magam?! 😀
Szia Ákos! Ne haragudj, hogy így ismeretlenül írok rád.####### vagyok és egy tévés, zenei tehetségkutató műsortól kereslek. Láttam, hogy zenélsz (Úgy tudom, szeretsz zenélni, esetleg énekelni), és felkeltetted az érdeklődésünket. Nagyon szívesen beszélnék veled a műsorról, elmesélném, hogy miről is lenne szó. Ezért ha érdekelnek a további információk, kérlek, add meg a telefonszámodat, hogy tudjalak keresni."

 

Steve pedig az esetről fb oldalán ezt írta:

"Alíz Csodaországból.

Furcsa világ ez! Ma beszéltem telefonon Alízzal Csodaországból, pontosítsunk, az RTL Klubról van szó. Eredetileg a Front zenekar dobosát, Fekete Sanyi barátomat találta meg valahogy telefonon, azzal, hogy látta a videóinkat a Youtube-on, nagyon tetszik neki és egy, a mostanában újra induló X-Faktor műsorban való esetleges közreműködésünkről lenne szó, esetleg Berki Tamással közösen, ahogy ez a Youtube-on is látható, hallható.

Nekem azonnal kicsit gyanús lett a dolog, és mondtam Sanyinak, majd én visszahívom Alízt és kikérdezem, miről is lenne szó pontosan! A vonal másik végén egy, a hangjából ítélve, huszonéves fiatal hölgy jelentkezett. Bemutatkoztam szépen, ahogy ez illik, elmondtam, hogy Alapi István vagyok, ‘mellesleg’ az Edda Művek gitárosa, egyébként a Front Zenekar tagja és korábbi hívására reagálva érdeklődnék, hogy pontosan miről is lenne szó.

Ó, nagyon jó, hogy hívtál, mondta, azt kellene csinálnunk, hogy bejönnétek egy szerkesztőségi meghallgatásra, ahol egy bizottság eldöntené, hogy vagytok e azon a szinten, hogy bemutatkozási lehetőséget kapjatok, mint új tehetségek a műsorban.

Erre én: …’Kedves Alíz! Ugye nem gondolod komolyan, hogy a 30 éves szakmai múltammal, több száz albummal a hátam mögött, amin közreműködtem itthon és külföldön, magammal rángatva a magyar jazzéneklés élő ikonját, Berki Tamást, bemegyek az RTL-be néhány huszonéves hülyegyerek elé próbajátékra!?…’. Mire ő : ‘Ja, én ilyen mélységekig nem ástam magam bele a dologba, az én dolgom csak az, hogy új tehetségeket találjak a műsorba. …Szóval akkor nem érdekel titeket a dolog?’

Mire én: ‘Kedves Alíz, itt fejezzük be ezt a beszélgetést!’"

 

Nem hisszük, hogy a zenélésnek erről kellene szólnia. Ez egy érdekes hír egy furcsa jelenségről. Groteszk, abszurd, és vicces, talán kicsit szomorú is.

 

Kedves Depósok! Nektek vannak ilyen, vagy más jellegű tapasztalataitok a tehetségkutatózással kapcsolatosan? Küldjétek el nekünk a főszerkesztőnk e-mail címére!