Mexikói ütőegyüttes koncertje

Hamarosan a BMC-ben koncertezik a Tambuco Percussion Ensemble ( Mexikó).

“Micsoda elbűvölő kreativitás! Erőteljes és kifinomult művészi bravúr!" (Gramophone Magazine, UK)

A négyszeres Grammy-díj jelölt mexikói Tambuco Ütőegyüttest immár 23 éve a világ legjobb és leginnovatívabb együttesei között tartják számon. A közönség öt földrészen élvezheti koncertjeiket, melyek programját nagyon széles és eredeti repertoárjuk anyagából állítják össze, a különböző népek dobzenéjétől az avant gard hang-interpretációig.Előadásaikban egyedülállóan ötvöződik a zenei tökéletesség iránti vágy a játékossággal, a hitelesség a virtuozitással.
A Tambuco univerzumában elsődleges szerepet kap az új zeneművek bemutatása, így a május 3-i, Budapest Music Centerben (BMC) megrendezésre kerülő koncerten is kizárólag számukra komponált alkotások hangzanak el. Szintén fontos alkotói tevékenysége a Tambuconak a hazai és külföldi szólistákkal, együttesekkel, zenekarokkal való közös játék. A koncert énekes vendégszólistája ez alkalommal az együttessel már többször fellépő Károlyi Katalin, Ligeti György utolsó művének ihletője, William Christie Les Arts Florissants együttesének szólistája, számos kortárs opera és kamaramű világpremierjének megszólaltatója.

MŰSOR:

Héctor Infanzón: El Devenir de la Noche
Raul Tudón: Rhythmic structure of the Wind I.
Leopoldo Novoa: Sábe Cómo e?
Alfredo Bringas: Barranco
Paul Barker: Stone Song, Stone dance
Javier Álvarez: Metro Chabacano
Ricardo Gallardo – mezőségi népdalfeldolgozás: Búra, búra, búbánatra 
Mario Lavista: Danza Isorítmica

KÖZREMŰKÖDIK:

Tambuco Percussion Ensemble (Mexikó):
Ricardo Gallardo
Alfredo Bringas
Miguel Gonzalez
Raul Tudón

Károlyi Katalin – ének

Jegyek 2000 forintos áron kaphatók a helyszínen, az InterTicket országos JEGYPONT hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.fb esemény:

www.facebook.com/events/1610241805669868/