Budai Világzenei és Improvizációs Tábor

Különleges zenei élményt adó művészeti tábor jött létre hét évvel ezelőtt, Balatonfüreden. Kéry Gábor gitárművész és Nagy János Erkel – díjas zeneszerző, zongoraművész megálmodta, majd létrehozta a Balatonfüredi Világzenei és Improvizációs Tábort (BVIT).

Mint a tábor neve is utal rá, műfaji határokat átlépve, korlátoktól megszabadulva született. A tábor tanárainak és diákjainak sikerült egy olyan lüktető, vibráló, sokféleségében is egyedi megszólalást elérniük, amire itthon még nem volt példa.
A tanároknak célja megmutatni az utat a klasszikus zene, a jazz és a magyar népzene fúziójához, egyfajta új zenei világot teremteni, ami mindhárom zenekultúra rajongóit „elvarázsolhatja”. 
Idén a Balatonfüredi Világzenei és Improvizációs Tábor tanári kara az ETÜD Konzival és a Budai Magán Zeneiskolával közösen megrendezi a: Budai Világzenei és Improvizációs Tábort

Várunk minden érdeklődőt, tanulni vágyót, korra, felkészültségi szintre való tekintet nélkül. Az oktatás kezdő és haladó szinten folyik, hangszeres és zenekari órák keretében. 

A BVIT kiemelt célja az, hogy az értékeket közvetítő jazz, kortárs improvizatív zene és a népzene ne csak egy nagyon szűk réteg számára legyen feldolgozható, hanem – csaknem minden zenetörténeti korszak gyakorlatához hasonlóan – mindennapi életünk részévé válhasson. A tanítás során fontos szerepet kap az improvizáció, melynek kapcsán a BVIT célja az is, hogy – a mindenkori zenei élményen túlmenően – új értelmet adjon a világzene fogalmának. 

A tábor 2017. július 13 – 19-ig tart.

Helyszín: Budapest, IBS Office Center, Budai Magán Zeneiskola
Jelentkezés: https://www.vilagzeneitabor.com/news__events a jelentkezési lap letöltésével és elküldésével. 🙂
A tábor díja , oktatás: 28 000 Ft. Szükség esetén olcsó étkezést és szállást is lehet igényelni, melyben a tábor vezetősége segít.

Napirend:

9.00 – 10.20 reggeli nóta 
Szerényi Bélával
10.30 – 13.00 hangszeres órák
13.15 – 14.00 ebéd
14.15 – 17.30 zenekari órák
18.00 – 20.00 koncert, 
jam session
Zárókoncert július 19.-én, 
este 20 órától lesz, 
a BUDAPEST JAZZ CLUB-ban.

Tanári kar:

Nagy János – zongora
Kéri Gábor – gitár
Mózes Tamara – ének
Kézdy Luca – hegedű
Szerényi Béla – tekerő
Vincent Mascart – szaxofon
Mogyoró Kornél -ütőhangszerek
Novai Gábor – zongora
Frey György – basszusgitárBővebben:

www.facebook.com/events/287303398391797/