Fókuszban a Natal dobok 1.

Tóth Tamás TOmi egy sorozatba kezd itt nálunk a Depónál, a Natal dobokat fogja nektek hónapról-hónapra sorra venni.

   A ma kezdődő sorozatomban a Natal dobokkal fogok foglalkozni, hogy kicsit szélesebb képet kapjatok a hangszer tulajdonságairól illetve arról, hogy milyen dobok szerepelnek a márka kínálatában. A szöveges leírások mellett minden hangszerhez egy videót is fogtok kapni, ahol egy rövid kis dobolás keretein belül az adott hangszerek hangjával is képbe kerülhettek.

   A mai első terítékre kerülő hangszer egy kis különlegesség, ami nem más, mint a Natal Café Racer Amercian Tulipwood. (Természeresen az Original Series kedvelt Maple, Birch, Ash dobjairól is lesz szó, illetve kitérünk majd a pergő különlegességekre is)

   Először egy picit beszéljünk az amerikai tulipánfáról. Főleg Észak-Amerika keleti részén él, de előfordul Kína egyes területein is. Puha könnyen megmunkálható fa ugyanakkor nagyon tartós ezért sokféle felhasználási formája is mert.

   A kipróbálás során egyből kiderült, hogy a fa puhasága határozza meg a hangszer megszólalását. A birch és egyéb puha fákhoz hasonlóan meleg puha hangja van. A hangolásra remekül reagál és a hang melegsége megmarad a magasabb tartományokban is a mélyekről nem is beszélve. Erőteljes és egyenletes hangképe van (annak ellenére is, hogy egy Walnut Stave pergővel használtam). Egyik hangszer sem akar uralkodni a másikon és élvezet hallgatni, hogy a tomok énekelnek. A lábdobba talán egy kicsit sok szivacsot sikerült tennünk azonban a felvételen így is hallható, hogy nagyon szép mélyei vannak. Mindemellett a magas frekvenciákban is meg tud szólalni, vagyis zenei környezetben kiválóan tudjuk használni. A megjelenése magáért beszél (természetesen nem csak ebben a színben és konfigurációban kapható).

 

Színválaszték (a videón látotton kívül):

 

Két féle koncfigurációban kapható:

 

A hangszer hangját ebben a teszt videóban hallgathatjátok meg: 

Natal Café Racer Tulipwood test (Tamás Tóth "TOmi")

 

 

Írta:

Tóth Tamás TOmi

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak