Pearl hírek

Oláh Gábor, Caramel dobosa, a Premier Művészeti Szakgimnázium művésztanára Pearl endorzer lett! 

Gábor a következőt posztolta fb oldalán:

"Köszönet Pálmai Gábornak és a Tam Tam Dobcentrum csapatának, hogy a Pearl dobok képviselője lettem! 
Már meg is érkezett az első darab, egy 14×8-as Hybrid Exotic pergő, ami hamarosan debütál… "

Jelentjük, a pergő másnap Fábián Juli koncerten debütált.

 

Oláh Gábor 1995-ben kezdte el zenei tanulmányait dobon. A hajdúnánási diákévek után 2000 és 2004 között a Kőbányai Zenei Stúdióban tanult, tanárai voltak Jávori Vilmos és Solti János. Elvégzése után felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszakára, ahol Kőszegi Imre, Nesztor Iván, Jeszenszky György és Berdisz Tamás képezte tovább. Tanulmányai végeztével tanítani kezdett a Fóti Zeneiskolában 2006 és 2014 között. Jelenleg a budapesti Premier Művészeti Szakközépiskola és Szakiskola tanára, ahol dobot tanít, illetve zenekari gyakorlatot tart.

Olyan ismert zenészekkel játszott egy színpadon, mint Alex Acuna, Karen Carroll, Babos Gyula, Presser Gábor, Halász Judit, Király Viktor, Radics Gigi, Gáspár Laci, Nádor Dávid, Farkasházi Réka, Oláh Ibolya, Singer Street, Ghymes, Fábián Juli & Zoohacker, és a Delalamm.

Jelenleg is több zenekar tagja és számos elődóval zenél együtt úgy, mint például a neves tehetségkutató, a Megasztár győztesével, Molnár Ferenc Caremellel, illetve tagja a fiatal jazztrombitás Koós-Hutás Áron E.T. Project formációjának is.


A legtöbb hazai színpad úgy, mint a Papp László Budapest Sportaréna,, a Sziget Festival, a Petőfi Csarnok, a Syma Hall Budapest, a Veszprém Aréna, a MOMkult, a Szegedi Szabadtéri Játékok mellett fellépett már több külföldi helyszínen is, mint a Gronau Jazz Fest, a francia Nantes városában, a Pre-Party Sziget Festival (Ukrajna), a Casablanca Jazz and World Music Festival (Jazzablanca).


További infok:

www.instagram.com/olahgabidrums/