A fidelio riportere Ölvedi Gáborral beszélgetett.

Beszélgetés Ölvedi Gáborral, a Kongattack ütőhangszeresével, és az agárdi Ütős Fesztivál művészeti vezetőjével (idén is lesz, érdemes elmenni – a szerk.)

"Július 28. és 30. között másodszor kerül megrendezésre a Velencei-tavi Ütős Fesztivál, idén az agárdi szabadstrandon. A tavaly útjára indított nagy sikerű, ingyenes ütőhangszeres seregszemle művészeti vezetője Ölvedi Gábor, aki jelenleg tizenkét formációban zenél.

 

– Hiánypótló szándék vezette az Ütősfeszt életre hívásában?

 

– A Kongattack formációnak köszönhetően immár húsz éve pezsgő ütőhangszeres élet zajlik Agárdon. Nyaranta hétvégeken több száz embert megmozgató eseménynek számítanak az általunk szervezett kongapartik és a koncertjeink. Szó szerint alulról kezdtük, hiszen az első fellépésünk az agárdi aluljáróban volt, amely részben a mai napig fontos színtere a működésünknek. Az Ütősfeszttel az a célunk, hogy a Velencei-tó környékét felpezsdítsük világzenei szempontból is. Nyílt szándékunk, hogy ebben a műfajban alkotó együtteseket is megjelenítő fesztivált hozzunk létre. Szeretnénk kissé populárisabbá tenni az ütőhangszeres kultúrát. Ezért olyan zenekarokat hívunk, ahol vagy kizárólag ütőhangszerek vannak jelen, vagy nagyon erőteljes és stílusos az ütőhangszeres jelenlét a zenében…"

 

Szentgyörgyi Rita írása (fidelio)A teljes cikk szövege itt olvasható:

fidelio.hu/jazz-world/2017/07/06/az_utohangszerek_letisztult_erejevel/

 

Ütős Fesztivál:

www.utosfeszt.hu/