Omar Hakim a katedrán

Omar Hakim a továbbiakban Bostonban tanít.

Nemrég jelent meg a cikk a Modern Drummer oldalán:

 

Omar Hakim, egy olyan dobos dobos, aki számtalan slágerben játszott David Bowie "Let’s Dance" -től Daft Punk "Get Lucky" -jáig, a Berklee Zeneművészeti Főiskola Ütőhangszeres Tanszékének új vezetője.

 

Hakim az elmúlt negyven év egyik legmeghatározóbb és legkeresettebb dobosa. Sokoldalúságának köszönhetően Hakim több száz albumon játszott már, többek között Miles Davis, Madonna, Lionel Richie, Michael Jackson, Bruce Springsteen, Mariah Carey, Chaka Khan, D’Angelo és Bowie. Ő "lenyűgöző dobos, kifogástalan időzítéssel" és "mindig újszerű a megközelítésében". Hakim a sikeres John Ramsey-t váltja, aki 2008 óta elnökölt.

 

"Nagyon izgatott vagyok a Berklee-ben betöltött szerepem lehetőségeiről" – mondta Hakim. "Hihetetlen lehetőséget látok arra, hogy a fiatal dobosok tudását megalapozó egyik legjobb program részévé váljak, és várom az új és innovatív módszerek azonosítását, amelyek a zenei sikeres pályafutásra ösztönöznek és felkészítik a Berklee hallgatókat."


"Omar Hakim mindig is az élvonalba tartozott" – mondta Grammy-díjas jazz dobos és Berklee professzor, Terri Lyne Carrington. "Nagyon örülök, hogy látni fogom, hogy a Ütőhangszeres Tanszék fejlődik a látnok vezetése alatt."

 

"A dobolás és a modern zene egyik vezető hordozójaként több mint három évtizede Omar Hakim azonnali és mélyreható hatást gyakorol a hallgatóinkra és a karunkra" – tette hozzá Ron Savage, a Berklee professzionális előadóművészeti kar ideiglenes dékánja.


Bővebben:

omarhakim.com/

twitter.com/OmarHakimdrums

www.berklee.edu/faculty

 

 

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak