Ütős sikerek külföldön

Nagysikerű koncerteket adott Lengyelországban és Szlovákiában a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Sonus Ütőegyüttese. A hallgatók kifejezetten csak magyar művekkel készültek a bemutatkozásra a nemzetközi mezőnyben.

A DE-ZK cikkét adjuk közre, örömteli külföldi szerepléseken van túl a SONUS ütőegyüttes:"A krakkói szereplést követően Besztercebányán is felléptek a debreceni ütősök: Kolics Máté, Tóth Levente Péter, Fekete Barnabás, Lengyel Erik, Szekér Attila, Varga Bence, valamint két felkészítőjük, Szalai Tamás és Szabó István a Művészeti Akadémia hallgatóival közösen koncertezett.

Az 1974 óta működő ütőegyüttes a Zeneművészeti Kar egyik legrégebbi zenei formációja, repertoárját folyamatosan komolyzenei, populáris és gyerekeknek szóló művekre építi. A jelenleg összesen 13 hallgatóból és 2 oktatóból álló zenekar gyakran tesz eleget külföldi és hazai felkéréseknek, a következő hónapokban többek között Szegeden, majd Budapesten állnak színpadra. Rendszeres fellépői a Zeneművészeti Kar Universitas-Debrecen hangversenysorozatának is, az idei évad keretében február 26-án hallhatja majd őket a közönség.

Sajtóiroda – TH"Forrás:

hirek.unideb.hu/hu/node/3545A SONUS-ról bővebben:

music.unideb.hu/hu/node/135