Wellhello – Kocsis Máté

Aki az undergroundból csöppent az ország legnépszerűbb zenekarába: a Wellhello dobosával, Kocsis Mátéval beszélgetett Molnár Viola Anna.

A vous.hu-n szemezgettünk ütős írások után. Érdemes végig olvasni, érdekes dolgok derülnek ki belőle.

 

"A Wellhello jelenleg az ország egyik legnépszerűbb zenekara – ha nem a legnépszerűbb: a Facebookon több mint 118 ezer követőjük van, az Apuveddmeg átlépte a 26 milliós megtekintést a YouTube-on, és a csapat koncertjei szinte kivétel nélkül telt házasak. Bár a legtöbben a két frontember, Fluor Tomi és Diaz arcához kötik a nevet, valójában egy héttagú együttesről van szó. Mi most a dobossal, Kocsis Mátéval beszélgettünk.

Gyerekként zenei általánosba járt, de nem gondolta volna, hogy végül ezen a pályán fog kikötni. Gimnazista volt, amikor a dobtanára azt mondta neki, hogy a zenélésből nem lehet megélni – ő most mégis ezt teszi, méghozzá az egyik legmenőbb csapat tagjaként. Máté az undergroundból csöppent a popzene kellős közepébe: a Wellhello előtt a post-hardcore metált játszó zenekar, a The Idoru dobosa volt. Bár a legtöbb energiáját a Wellhello viszi el, a Ghostchant, a Tesstimony és a Takkra zenekarokban továbbra is aktívan közreműködik…"Tovább a teljes cikkre->