Bágyi Balázs New Quartet európai turnébeszámoló

Már pár éve minden novemberben, nagyjából ugyanazon helyszínekre megyünk koncertezni Szlovákiában, Csehországban és Németországban. Jól is esett a csapatnak az októberi rengeteg repülés és kínai koszt után a rugalmasabb mikrobuszos utazgatás és az európai étrend, a sörkülönlegességekről nem is beszélve. A jazzma.hu-n szemezgettünk.

"23-án indultunk útnak, a turnét a felvidéki Somorján kezdtük, ahol a Mozi Klub lelkes hallgatósága mindig örömmel fogad bennünket, a tulajdonos házaspár pedig kedves és figyelmes házigazda. Itt mindig találkozunk helyi zenészekkel is, sőt a dunaszerdahelyi jazzklubból is járnak át zenét hallgatni.

Másnap Prága felé vettük az irányt, ahol szállásunk a belváros szívében fekvő Magyar Kulturális Intézetben volt, ahol két éjszakát töltöttünk. Az egész turné során a Balassi Intézet segített bennünket a lakhatás és a promóció terén. Első este nem volt koncertünk, a kedvenc indiai éttermünkben elköltött vacsora után tettünk egy hosszabb sétát az esti városi turistaforgatagban. Prágában már sokszor jártunk, nagyon szeretjük, szinte minden klubban zenéltünk már…"Bővebben:

www.jazzma.hu/hirek/2017/11/30/bagyi-balazs-new-quartet-europai-turnebeszamolo

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak