Idén is Tam-Tam TakTusa!

Idén is versenyt hirdetett a Tam-Tam Dobcentrum, már el is indult a nevezés. 2 év után ismét TakTusa!!

A nevezés határideje: 2018.03.02-08.31. Nevezési díj, regisztrációs díj nincs! Kérjük, a nevezési határidő pontos betartását! Előválogatás: 2018.09.01-09.30-ig Döntő: 2018.10.04-10.15. között A verseny célja: Különleges és hiteles egyéniségek felfedezése, akik a kreatív zenei önkifejezés és önmegvalósítás útján járnak. Elsődlegesen fiatal dobosok és ütőhangszeresek tehetségkutatása.A verseny lebonyolítása:

– A jelentkező által beküldött, a szervezők által a TamTam Television youtube csatornára feltöltött videók alapján történő válogató

– Országos döntő koncert környezetben, amely egyfordulósA nevezés feltételei:

– korhatár: 7-99 év, kiskorúak szülői vagy gondviselői hozzájárulással nevezhetnek

– a verseny anyagának megfelelő saját videó beküldése, amelyen jól látható a versenyző játéktechnikája és nem sérti a szerzői jogokat.

– az induló elfogadja, hogy a szervező indoklás nélkül cenzúrázhatja a videókat és megtagadhatja azok közzétételét

– az induló elfogadja, hogy nyilvánosan felhasználható fotó és mozgókép anyag készül a versenyről A nevezés módja: A nevezési lap és a versennyel kapcsolatos összes információ a rendező honlapjáról, www.tamtam.hu/taktusa tölthető le 2018. március 2-tól. A nevezéseket a taktusa@tamtam.hu e-mail címre kérjük elküldeni. A videó-felvételt file- küldő (www.wetransfer.com vagy www.toldacuccot.hu ) segítségével szintén a taktusa@tamtam.hu e-mail címre kérjük. A videón jól látható kell, hogy legyen a versenyző játéka. Szükség esetén a nevezési videó elkészítéséhez a rendezőség a Fervill Sound Kft-vel együtt kedvezményes lehetőséget biztosít.A verseny anyaga:

Szabadon választott mű(vek) minimum 3, maximum 7 perc időtartamban, improvizált, vagy megírt, szólót is tartalmazó játék.A versenyre vonatkozó előírások:

– több szabadon választott mű esetén a művek különböző karakterűek legyenek, valamint a műsoridőt kötelező betartani

 

A verseny értékelése:

Az előválogatás során a nézők szavazata -online felületen like /share- beszámít a pontozásba. A zsűri elnöke és tagjai pontozással egymástól függetlenül, egyénileg értékelik a résztvevők műsorát úgy, hogy a zsűri elnöke és tagjai külön-külön legfeljebb 10-10 pontot adhatnak a művek bemutatására. A versenyzők végső pontszáma legfeljebb 60 pont lehet, ami a zsűritagok által adott pontok összege, valamint a közönség szavazata.

 

Az értékelés szempontjai:

Technikai tudás (Hangszerkezelés) (10 pont) Ritmika-Tempó (10 pont), Dinamika (10 pont), Szólisztikus képesség (10 pont), Egyéniség-kreativitás (Muzikalitás) (10 pont)

 

A verseny díjai: A zsűri I., II. és III. helyezést és különdíjakat adhat ki.

 

A döntő helyszínén az alábbi hangszerek és technikai berendezések állnak rendelkezésre:

– Pearl dobfelszerelések (dobosok esetén kötelező használattal) állványokkal, cintányérokkal,

– koncert hangosító rendszer zenei anyag lejátszáshoz

 

A versenyző és kísérői utazásáról és részvételének egyéb feltételeiről (szállás, étkezés) a nevező gondoskodik. 

 

Egy kis ízelítő a legutóbbiból:

 

Bővebben:

tamtam.hu/20180302_tamtam_taktusa_verseny_nevezes

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak