Ringo Starrt lovaggá ütötték

Ringo Starr a Beatles második tagja, aki büszkén viselheti a lovagi címet.

A Beatles dobosa Richard Starkey, ismertebb nevén Ringo Starr, most már Sir Ringo, vagy inkább Sir Richard. A dobost a Buckingham Palotában, március 20-án Vilmos herceg ütötte lovaggá. "Nem tudom, hogyan kell pontosan használni ezt a címet" – mondta a zenész a BBC riporterének az ünnepséget követően, majd hozzátette, "de maguktól elvárom, hogy ezentúl ezt használják".

 

A 77 éves, elképesztően jó formában lévő Ringo Starr egy rövid posztban ezt írta: „Óriási! Nagy öröm és megtiszteltetés számomra, hogy zenei és jótékonysági munkámat ilyen elismeréssel jutalmazták, hiszen mindkettőt szeretem. Béke és szeretet. Ringo.”

 

A Beatles tagjai már 1965-ben a Brit Birodalom Rendjének tagja (MBE) címben részesültek és most Ringot emlékeztették, hogy akkor John Lennon állítólag azt nyilatkozta, olyan idegesek voltak a díjátadás miatt, hogy állandóan ki kellett menniük a mellékhelységbe "cigarettázni". „Ezt meg ki mondta? Nem tudom megerősíteni ezt a  pletykát” – nevetett Ringo. Majd arra a kérdésre, hogy mit fog csinálni a kitüntetéssel, ezt válaszolta: „A reggelinél is hordani fogom.”

A Beatles másik élő tagját, Paul McCartney-t 1997-ben ütötték lovaggá. „Múlt héten Paullal vacsoráztam, és mindketten azon nevettünk, hogy milyen messziről jöttünk, és most végül Sir Paul és Sir Richard lett belőlünk” – mesélte Ringo.

 

Szintén lovagi címet kapott Barry Gibb, a Bee Gees egyik alapítója, aki két néhai testvérére, a 2003-ban elhunyt Maurice-ra és a 2012-ben meghalt Robinra utalva kijelentette: lovagi kitüntetése ugyanannyira megilleti őket is, mint őt.Forrás:

www.zeneszmagazin.hu/legfrissebb/ringo+starrt+lovagga+utottek.html

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak