Meghalt Vinnie Paul

54 éves korában elhunyt Vinnie Paul amerikai zenész, dalszerző és dobos, a Pantera és a Hellyeah metálzenekarok egyik alapító tagja. Pault péntek éjjel találták meg holtan Las Vegasban. Halálhírét a Pantera hivatalos Facebook-oldalán jelentették be.

 Vincent Paul fb oldalán (is) kint van, hogy hivatalos búcsúztatója július 1-én lesz.

 

A Lángoló Gitárok így írt a Pantera egykori dobosáról:

"Ugyan hivatalosan nem erősítette meg senki, több lap is családi forrásokra hivatkozva állítja, hogy Vinnie Paul álmában, súlyos szívrohamban halhatott meg. A Pantera, a Damageplan és a Hellyeah dobosa pénteken hunyt el 54 éves korában, Las Vegasban, a hivatalos közlemény pedig nem írt halálokot. A zenészt egyébként gyakorlatilag az egész metálszíntér gyászolja, de persze mindenki arra figyelt, hogy két volt panterás társa, Phil Anselmo énekes és Rex Brown basszusgitáros mit tesz ki. Előbbi csupán egy gyertyát rakott fel profilképének mindenféle kommentár nélkül, utóbbi pedig annyit, hogy jelenleg nagyon össze van törve, idő kell, amíg feldolgozza a dolgot, és későbbre ígért közleményt."A 24.hu-n ezt olvashatjátok:

"Teljes nevén Vincent Paul Abbott 1964-ben született a Texas állambeli Abilene városában és zenélni az 1980-as évek elején kezdett. 1981-ben a testvérével, Darrell Lance Abbott-tal, művésznevén Dimebag Darrell-lel, továbbá Terry Glaze énekessel és gitárossal, valamint Tommy D. Bradford basszusgitárossal közösen megalapította a Panterát, amelyben az együttes 2003-as feloszlásáig zenélt.

A Pantera után az Abbott fivérek megalapították a Damageplan nevű zenekart, amely azonban csupán egy évig működött, miután 2004. december 8-án az egyik fellépésükön agyonlőtték Dimebag Darrellt.

Öccse halálát követően Vinnie Paul közel két évig nem zenélt, majd aztán 2006-ban csatlakozott a hozzá hasonlóan más együttesekben már megfordult Chad Gray énekeshez, Greg Tibbett és Tom Maxwellgitárosokhoz és a Damageplanben is játszó Bob Zilla basszusgitároshoz és közöse létrehozták a Hellyeah nevű formációt. Paul egészen haláláig ebben az ún. heavy metal supergroupban dobolt."Bővebben:

hammerworld.hu/2018/06/23/vinnie-paul-egy-2014-es-interjuval-emlekezunk-a-legendas-dobosra/

langologitarok.blog.hu/2018/06/25/sulyos_szivrohamban_halhatott_meg_vinnie_paul

24.hu/kultura/2018/06/23/meghalt-vinnie-paul-pantera/

www.facebook.com/Pantera/

www.facebook.com/vinniepaulabbott/

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak