SHIFF – „Spirit of Bahrain” – Gálaest a Pannon Filharmonikusokkal

A Seven Hills International Film Festival (SHIFF) nemzetközi díszvendége 2018-ban a bahraini királyság, ennek tiszteletére rendezzük a „Spirit of Bahrain” – című gálaestet. A felcsendülő mű, melyet a Pannon Filharmonikusok előadásában hallhatunk Bogányi Tibor vezényletével, a híres bahraini származású Waheed Alkhan zeneműve, melynek címe: Visszatérés. 
A mű ősbemutatójának lehetünk tanúi ezen az estén. 

A „Visszatérés” egy új stílusban készült szimfonikus kompozíció, amit kortárs, világzenei műnek tekinthetünk, melyben a bahraini népzene elemei is megjelennek egy stílusos metódusban. A magával ragadó zenei nyelvezet a mesés kelet izgalmas világába repíti a hallgatót. Az album 10 zenei műből áll, melyek különböző történeteket mesélnek el. Minden történet a zeneszerző által fontosnak talált humanitárius üzenetet tartalmaz, melyek a csodálatos Bahrainben történtek. 

Waheed Alkhan az 1970-es évek végén tanult a Kairói Konzervatóriumban. Ismert tanárai voltak a Szovjetunióból. Mesterdiplomáját Népzenetudományból szerezte, mentora volt ezen idők alatt Tóth Margit, aki Kodály Zoltán tanítványa volt. 

A Pannon Filharmonikusok bérletesei, illetve a szeptember 3-i SHIFF 2018 Nyitó gálakoncert valamennyi jegyvásárlója 50%-os kedvezménnyel válthat jegyet az eseményre.

A koncert több szakmai partner szoros együttműködésének köszönhető: a Bahraini ISA Kulturális Központ, a Pannon Filharmonikusok és a Seven Hills International Film Festival jóvoltából.Jegyár:

  • I. rendű: 3990 Ft

  • II. rendű: 1990 FtBővebben:

www.kodalykozpont.hu/kodalykozpont_program/SHIFF_Spirit_of_Bahrain/2018-09-05/19:00

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak