Dörnyei Gábor – 30 év dobolás

Gábor szegedi kurzusán, a világon nevével fémjelzett "perkusszív dobolási stílus"-t mutatja be, melyet zenei és ritmikai kísérletezési során a 90-es évek végén alakított ki, és a mai napig tökéletesít. A stílus fő jellegzetessége, a kezek és lábak a hangszeres játékban való végletekig kifejlesztett függetlenítése, amelyet Gábor példák során mutat be.

A DrumChanellről is ismert zeneszámok mellett dobolás-technikai trükkök és csodák is bemutatásra kerülnek kötetlen beszélgetés formájában és oldott hangulatban. A művész szólóban közel négy év elteltével lép újra szegedi közönsége elé, izgalommal és örömmel várja a találkozást.

A Szegedről elszármazott Dörnyei Gábor ma az amerikai Detroit Institute of Music Education (DIME, USA, UK) dob tananyagát jegyzi. Idén Európa és az Egyesült Királyság elsőszámú dobos fesztiválján a London Drum Show fő színpadán szólóban lép fel, melynek helyszíne a Kensington Olympia Kongresszusi Központ. A közelmúltban a négyszeres Grammy-díjas Stanley Jordan meghívására annak supergroupjában dobolt. Munkásságát világszerte jegyzik a fő dobos portálok, köztük a kanadai Drumeo, és a Los Angelesben székelő Drum Chanell. Gábor október 4.-én szülővárosában tart kurzust a SzegeDrums szervezésébenIdőpont:

2018. október 4., 19:00–21:00Helyszín:

IH Rendezvényközpont

Felső Tisza-part 2., Szeged, 6721Szervező:

SzegeDrumsJegyek:

www.ihrendezvenykozpont.hu/Facebook esemény:
www.facebook.com/events/276045339673470/

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak