Interjú Balog Lászlóval

Balog Lászlóval beszélgettünk, a Kőbányai Zenei Stúdió egyik dobtanárával. Az interjú 2018 tavaszán készült.

RD: Mesélj kérlek, milyen cégekkel kerültél kapcsolatba, kik lettek a támogatóid, endorzereid?

BL: Ez egy picit inkább fordítva történt. Először a Fon-Trade, és Csider Karcsi segítségével Paiste endorzer lettem 2015 októberében. Azóta ez a közös munka töretlen. Ezután pedig a lengyel GEWA disztribútor, Krystian Czarnecki segítségével bekerültem a GEWA céghez, mint PDP nemzetközi endorzer. Ez pedig 2017 augusztusában volt. És nem olyan régen sikerült a Paiste-t is nemzetközi vonalakra terjeszteni, és most már hivatalosan is Paiste official endorzer vagyok, amit a honlapon is meg lehet találni. És még annyi, hogy a GEWA, és a PDP jóvoltából a REMO dobbőrök is hozzájöttek mindehhez, mint edorzerség.

 RD: Ez nagyon szuper, gratulálunk!

BL: Köszi! Igen, ez nagy dolog.


RD: Itt azért kicsit érintettük is az utat is, ami idáig vezetett. De hogyan is történtek ezek? Mesélnél erről az útról? Hogy hoztátok ezeket tető alá?

BL: Szépen lassan maguktól alakultak ezek a dolgok. Amikor nekem Magyarországon beindult ez az egész zenei élet, akkor próbálgattam mindig valamit intézni. De Magyarország egy nagyon pici ország, úgyhogy innen nagyon nehéz ez. Voltak mellettem olyan emberek, akik próbáltak segíteni. De főleg magamnak jártam ki ezt az utat: telefonáltam, e-mail-eztem, ez egy 5-6 éves kapcsolatkeresés eredménye lett. Volt egy segítőm aki összekapcsolt olyan németországi, és amerikai személyekkel, akiknek vannak kihelyezett disztribútor cégei. Nekem igazából ez az egész a lengyeleken keresztül jött össze.

Az, hogy ez összejött, azt mutatja, hogy rengeteg fellépésem, TV-s szereplésem, nagykoncertem van, tehát jó reklámfelület vagyok nekik. Így tudunk együtt dolgozni. Nyilván azért itt még vannak kisebb-nagyobb akadályaim, mint például az nyelv. Sajnos nem vagyok angolból nagyon penge, de folyamatban van a nyelvtanulás. Mert most az a lépcső fog következni, hogy ki kell járnom ide-oda, kurzusokat, egyebeket tartani.RD: Meglátásod szerint mi volt a legfontosabb pont a karriered során?

BL: Ez most egy nagyon nagy fordulópont az életemben (akkor talán ez az -a szerk. :)), hogy ezek a szponzorációk összejöttek. Ez karrier szempontjából is egy nagy mérföldkő.

De nem igazán tudok nagy dolgokat kiemelni, mert az van, hogy mióta elkezdtem a zenéléssel foglalkozni, szépen megy fölfelé a karrierem minden téren. Sokan kérdezték már ezt tőlem, de nem tudok egy konkrétat kiemelni.

Eljöttem Szerencsről, felkerültem Budapestre Kőbányára, a Jávori Vili bácsihoz tanulni, onnantól kezdve folyamatosan megy fölfelé a karrierem. Vili bácsi a szárnyai alá vett, onnan a Babos Gyuszi bácsi (Isten nyugosztalja – a szerk.) elvitt a zenekarába, ez volt a jazz-esebb vonal. Aztán pop-osabb történetek következtek. 16 évesen kerültem Kőbányára, onnan a Gyuszi bácsi ajánlásával kerültem be a Pa-Dö-Dö-be, és onnan már sorra jöttek a megkeresések. Azóta is folyamatosan részt veszek Magyarország zenei életében, a jazz-es, pop-os életben, a stúdiózásban, TV-s munkákban producerként, hangszerelésben, háttérmunkában, TV műsorokban való zenélés…


RD: Mostanában milyen zenekarokban láthatunk téged?

BL: Az van, hogy nagyon-nagyon sok helyen.


RD: Kiemelnél néhányat?

BL: Persze. Heinz Gábor, Bereczki Zoli, Radics Gigi, Király Viktor, Kökény Attila, Takács Nikolász, Caramel zenekarában is tag vagyok, nem olyan régóta, – nem akarok kihagyni senkit – Veres Mónika Nika, TV-s produkciók: Voice, Sztárban Sztár, nagyjából ennyi.


 

RD: Szép kis névsor ez, de gondolom az emögött rejlő munka sem kicsi…

BL: Kemény ezt összeegyeztetni mindenkivel. De igyekszem mindenkinek megfelelni, hál’ istennek mindenkivel nagyon jó a kapcsolat.


RD: Egy kérdésem maradt már csak hátra. Emellett a rengeteg minden mellett marad időd a tanításra is?

BL: Igen, szeptemberben (2017-ban – a szerk.) bekerültem szeptemberben a Kőbányai Zenei Stúdióba, mint dob tanár. Iszonyatos nevek mellett taníthatok, úgy mint Solti János, Németh Gábor. És ez azért is nagyon-nagy dolog, mert én is itt tanultam.


RD: És most visszamentél az alma mater-be.

BL: Iszonyatosan nagy dolog ez, hogy visszahívtak tanítani. Nagyon szeretek itt tanítani és úgy érzem, hogy a gyerekek is szeretnek. Nagyon élvezem, jók a visszajelzések, jól tudjuk a gyerekekkel egymást húzni-vonni. Én is tanulok a gyerekektől, és ők is tanulnak tőlem.


RD: Köszönjük, további sikereket kívánunk!Lászlóról bővebben:

www.facebook.com/balogh.laszlo.311

www.instagram.com/pandalaci/Képek:

Balog László fb oldala

 

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak