Nemzeti Tehetség Programba került a TV2 felfedezettje

Második alkalommal vehette át a Nemzet fiatal tehetségeiért ösztöndíjat pénteken, az Emberi Erőforrások Minisztériumában a debreceni Lilla Téri Két tannyelvű Általános Iskola és a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Könnyűzenei Képzési Központjának 13 éves hallgatója, Balogh Soma.

A hajdúböszörményi születésű dobos tehetséget 2016-ban a TV2 tehetséggondozó műsora, a Kismenők fedezte fel. A fiatal rocker dobos a múlt hétvégén ott volt a Manchesterben zajló Young Drummers 2019 és a UK Drum Show nevű rendezvényeken is. Ekkor többek között olyan dobosoktól leshette el a szakma fortélyait, mint Nicko McBrain (Iron Maiden), valamint Benny Greb és Jojo Mayer.

Néhány hete pedig a MOL Alapítvány felkérésére a Tankcsapdával és Somával közös videóban kereste a fiatal tehetségeket az aktuális pályázatára. A tini tehetség most kezdte az Új szemesztert a DE Zeneművészeti Kar Könnyűzenei Képzési Központjában.

A Nemzeti Tehetség Programot – amelyet az Országgyűlés 2008-ban ötpárti konszenzussal fogadott el – a személyi jövedelemadó egy százalékával lehet támogatni, az összegyűlt összeget a kormány megduplázza. A pályázat idei keretösszege 345 millió forint volt. Az odaítélt támogatásaik révén a nyertesek finanszírozhatnak például magánórákat, versenyrészvételt, de lehet hangszert vagy számítógépet is vásárolni.

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak