Bemutatkozik a Byzance Foundry Reserve

Az új Byzance Foundry Reserve széria egy exkluzív, kézzel készült szelekció, a Meinl törökországi gyárából. Ezzel felkerült a korona a gyár felső kategóriájára, amelyet eddig 6+1 Byzance széria ékesített: Brilliant, Dark, Extra Dry, Jazz, Traditional, Vintage, és az Artist Concept Model. 

A Meinl Byzance Foundry Reserve kollekciót nüanszokban gazdag, rendkívűl széles hangspektrum jellemzi, a hagyományos, kézi kalapálással készült, cintányérok mindegyike unikátnak számít. A kalapált minta és a mindkét oldali kézi esztergálás száraz, tiszta megszólalást, telített, erőteljes hangzást erdeményez. A kézi megmunkálás nagy idő és költségigénye miatt, ezek a cintányérok egyedi darabokként, csak kis mennyiségben készülnek.


A kollekción a legképzettebb török cintányérkovácsok dolgoznak. Munkájuk eredménye, hogy a ride-okat száraz "attack" és konkrét, tiszta verő hang jellemzi, melyet egy meleg, sötét és nüanszokban gazdag lecsengés egészít ki. A lábcinek megütéskor meleg, erőteljes hangon szólalnak meg. A Hi-Hat nyitásakor kellemes "wash" hangzást nyújt. A crash tányérokat telített, sötét, gyors lecsengésű hangzás jellemzi, amely még a Byzance családban is egyedülálló.


A széria cintányérjainak felső részére fel sem került a Meinl logó, ezzel is tisztelegve a kézi kalapálás eredményezte természetes szépség előtt.

 

Nézzük, hogyan is épül fel a Byzance Foundry Reserve széria:
14“ + 15“ Hihat
A Byzance Foundry Reserve lábcinek felhasználása – a vékony felső- és a valamivel vastagabb alsó cintányér kombinációja révén – nagyon sokoldalú lehet, legyen szó színpadi vagy stúdió munkáról.
Dobverő ütésre egy erőteljes, meleg tónus a válasz. A pedállal való nyitás-zárás hangzása is telített, jól kiegyensúlyozott.


18“ Crash
Az erőteljes kézi kalapálás és a kétoldali (kézi) esztergálás révén a crash cintányért telített, sötét, gyors lecsengésű hangzás jellemzi. A nüanszokban gazdag crash egy kisebb dobszettben akár Light-Ride cintányérként is használható.


20“ + 22“ Ride
Az erőteljes kézi kalapálás és a kétoldali esztergálás révén a Ride cintányért száraz "attack" és tiszta "stickdefinition" jellemzi, melyet egy meleg, sötét és nüanszokban gazdag lecsengés egészít ki.


20“ + 22“ Light Ride
A Byzance Foundry Reserve kollekció sokoldalúan felhasználható Light Ride cintányér sötét lecsengése rövid időn belül meglepően erős crash hangzásba fordul át. Az ennek ellenére hallható "attack"-et széles frekvencia tartományú hangzás festi alá. Kis súlya miatt a mallettel való játékhoz is kiválóan alkalmas.


A hangzást ebben a demo a videóban meg is lehet hallgatni.

Meinl Cymbals – Byzance Foundry Reserve:

 

Bővebben:

meinlcymbals.com/

facebook.com/meinl.hu/

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak