Hybrid Drummer Trio EP

Megjelent a The Hybrid Drummer Trio első EP-je Recycled Words címmel!

A zenekarról bővebben:

A zenekar 2018-ban alakult Jancsovics Máté ötletéből kiindulva, azzal a céllal, hogy az elektronikus klubzene különböző műfajait szólaltassák meg a színpadon élőben, hangszereikkel. Kihasználják a mai technika adta lehetőségeket, hogy vissza tudják adni ezeknek a stílusoknak az energikus hangzásvilágát, ezzel többletélményt nyújtva a megszokott klubhangulathoz. Koncertjeik DJ szettekhez hasonlóan vannak felépítve, azaz egy este egy kiválasztott műfajon belül mozognak, így a közönség könnyen rá tud kapcsolódni a hullámokra. A trióhoz néha vendégénekesek és MC-k is csatlakoznak a koncerteken. Olyan elektronikus tánczenei stílusokban adnak elő, mint a house, techno, drum and bass, trap, dubstep és ezek válfajai.


2019 elején rögzítették első, Recycled Words című EP-jüket, amin 3 dal található. A megjelenés mindegyik számnál live session videóval egészül ki.


Jancsovics Máté a következőket mesélte a lemezről: “2019 januárjában felvettünk három dalt, ami a ‘Recycled Words’ EP anyagát képzi. Ezek az első hivatalosan megjelenő felvételeink, és a dolog bemutatkozóanyag-jellegét az is mutatja, hogy a három szám teljesen más műfajt képvisel az elektronikus zenén belül. Az egyik (Orange and Purple) egy instrumentális, gyors neurofunk / drum and bass; mindenképp szerettem volna egy drum and bass dalt az EP-re, mert ez a stílus volt, ami legelőször megfogott és inspirált, hogy ilyen zenékre doboljak. Van egy trappes lüktetésű lassabb szám is (Never Again), amiben Dure énekhangjából csináltuk vokóderrel a verzét. A harmadik dal (Friendship) egy houseos, kicsit törzsi, végig táncolható track és szintén megjelenik benne emberi hang.”


Máté egyébként nem mellékesen a Kistehén együttes dobosa, de különleges tehetségét a zenekaron kívül is kamatoztatja. Az egyik videója kapcsán az amerikai rapsztár, Busta Rhymes is felfigyelt rá, az esetet az Index is lehozta egy híranyagban:

https://index.hu/mindekozben/poszt/2018/10/29/eldobta_az_agyat_a_magyar_dobos_videojatol_busta_rhymes/

www.ritmusdepo.hu/felutes/201810200600/jancsovics-mate-rap-bol-epit-dobszolot



Ebben a hónapban a dalokhoz készült videók különböző felületeken látnak majd napvilágot, hetente egy alkalommal várhatóak a megjelenések!


Tagok:

Jancsovics Máté – dob

A Kőbányai Zenei Stúdió diákjaként 2010-ben az első országos Roland V-drums elektromos dob verseny nyertese. Aktív zenei pályafutása már a zeneiskolás tanulmányai alatt elkezdődöt. Az általa használt dobfelszerelés egy ún. hibrid dobszett, amely akusztikus és elektronikus eszközök vegyítéséből tevődik össze, ez teszi lehetővé az elektronikus zene hangzásának reprodukálását. A török Bosphorus Cymbals és a hazai Artbeat cégek támogatott zenésze. Egyik videóját maga Busta Rhymes, az amerikai rapper is megosztotta, ugyanis az ő egyik nagyon gyors rapjének minden szótagját eljátszva készített egy dobszólót.

Az említett videó:


Domonkos Gábor – basszusgitár

Szintén a Kőbányai Zenei Stúdió volt növendéke. Hangzásának jellemzője a szubbasszusok élőtérbe helyezése, és a repetitív, de egyben virtuóz játék.


Dure (Szatmári György) – szempler, elektronika

Az elektronikus zenei textúra megteremtésében nagyon fontos szerepe van az ő hangszereinek. A szintetizátorok, kiegészítő hangeffektek és esetenként vokális hangminták általa válnak hallhatóvá.

 

 

 Ezek voltak Máté saját szavai, a nemrég megjelent lemez kapcsán:

 

Meghallgatható Spotfyion, iTuneson, Deezeren, stb. Itt egy kis cikk róla, és benne megtalálható az első live session videó is a zenekartól! A következő hetekben jön még 2 másik videó!

 https://recorder.blog.hu/…/videopremier_the_hybrid_drummer_…



Bővebben:

www.facebook.com/jancsooo

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak