Elhunyt Hal Blaine

Ismét egy óriási hatású zenész távozott. 90 éves korában hunyt el Blaine, aki együtt játszott Elvis Presley-vel, vagy a Beach Boys-szal, de lehetne még tovább sorolni a nagy neveket.

Számtalan híres előadóval dolgozhatott együtt a neves dobos, közük volt Frank Sinatra, Elvis Presley, a Beach Boys és John Lennon is. Legemlékezetesebb játéka talán a The Ronettes együttes Be My Baby című felvételén hallható.


Híresebb dalok, munkák, amelyekben Blaine közreműködött:

Elvis Presley Return to Sender, a The Byrds együttes Mr. Tambourine Man, a Beach Boys zenekar Good Vibrations, a Simon & Garfunkel duó Mrs. Robinson és a The Mamas and The Papas együttes California Dreamin felvételén is, valamint ő játszott a Batman főcímzenéjében. Nyolc olyan számban dobolt, amelyek elnyerték az év felvétele díját a Grammy-gálán. Köztük volt a Simon & Garfunkel száma, a Bridge Over Troubled Water és Frank Sinatra dala, a Strangers In the Night is. (forrás: Tápai Balázs)The Ronettes Be My Baby:

 

A Ronnie Spector így búcsúzott dobosától facebook oldalán:

 

Kollégái, híresebb dobosook korábban így gratuláltak neki a Grammy életműdíjához:Igaz egy legendás dobos távozott, de ugyanakkor a játéka ittmaradt, mert fantasztikus a felvételekből ma is tanulhatunk tőle.

 

Bővebben:

www.rollingstone.com/music/music-news/hal-blaine-drummer-dead-90-806827/

www.bbc.com/news/entertainment-arts-47537451

24.hu/kultura/2019/03/12/meghalt-hal-blaine-minden-idok-egyik-legjobb-dobosa/

www.koncert.hu/hirek/zenei-hir/elhunyt-a-vilag-legjobb-dobosa

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak