Nádas Károly

Ma 9 éve hunyt el Nádas Károly, a Lord egykori dobosa.

Szülei korán felismerték zenei affinitását, ezért a szombathelyi Hámán Kató Általános Iskola zenei osztályába íratták be, ahol hegedű szakon tanult.

Középiskolás éveiben határozta el, hogy rock dobos lesz. 1970-ben belépett a frissen megalakuló szombathelyi Mokka zenekarba. Hosszú évekig zenélt együtt a klasszikus formációval, így Csorba Tiborral (Guidó), Puskás Ferenccel (Puli), Büki Imrével (Skót) és Faragó Lászlóval (Gili). Az első nagy bulikat a Mokka 1970-ben adta a KIOSZK előtt, a Jókai parkban, ahol több ezren hallgatták őket.

Az ős-Mokka feloszlása után a Lord zenekar vezetője, Vida Ferenc megkereste, aki a Lordból kilépő Sütő István helyére keresett dobost. A zenekarban töltött évei alatt születtek az első Lord-számok. Az évente közel 100 koncert mellett 1979-től rendszeresen megyei versenyekre jártak a zenekarral. Munkájuk elismeréseként a zenekar 10. születésnapja alkalmából a szombathelyi városvezetés kitüntetésében részesült, amely az egész zenekar munkásságának szólt. Nádas Károly 1984-ben, 10 év után távozott a Lord együttesből.

Forrás:

Az égben lebegők csarnoka

https://hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A1das_K%C3%A1roly

sbs.hu/2017/06/korabbi-lord-tagok-nadas-karoly/

 

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak