Próbaterem

A Tankcsapda próbaterem ügye rengeteg hírportálon, facebook csoportban téma volt. Ám a dehir utána is járt, miről is van szó pontosan a háttérben. FRISSÍTVE!

Több portálon is megjelent a téma, sokan megpróbálták megfejteni, vagy éppen ekézni a zenekart. Volt, aki a zenekar bevételével foglalkozott leginkább, de a lényegre csak kevesen koncentráltak. A zenekar reakciója csak nemrég jelent meg. Szó sincs "ingyenes" próbateremről.

 

Amint arról a Dehir.hu-n is olvashattak, amennyiben a közgyűlés csütörtöki ülésén megszavazza,  próbatermet kap a várostól a Tankcsapda. A Böszörményi út 2. szám alatt lévő épület földszintjén lévő 190 négyzetméteres helyiséget Papp László polgármester előterjesztése szerint térítésmentesen kapnák meg használatba.

Fejes Tamás, a Tankcsapda dobosa, a Tankcsapda Music Kft. ügyvezetője a Dehir.hu érdeklődésére elmondta,

a zenekar 10-15 éve egy egykori műanyaggyárban próbál„egerek és patkányok között”.

A tető nagyobb esőzések idején rendszeresen beázik, így a felszerelésük sincs biztonságban. Épp ezért már hosszú ideje keresnek próbatermet, de nem jártak sikerrel; vagy a közelben lakókat zavarták volna, vagy nem volt biztonságos a hely, vagy a felszerelések ki-be pakolása volt nagyon körülményes.

Fejes Tamás sok mindenkinek szólt erről, az önkormányzatnak, a Cvis Háznak, zenészeknek is, hátha valaki tud ebben segíteni nekik. Az ügyvezető elmondása szerint sok-sok éve nagyon jó kapcsolatban vannak a debreceni Rocksulival, volt például több közös programjuk, három tehetséges diák tandíját a Csapda fizeti. A rocksulisok szóltak nekik, hogy a közeljövőben átköltöznek a Böszörményi út 2. szám alatti épületbe, de nincs szükségük az egész területre, azonos szinten a Tankcsapdának is jutna hely.

Ezzel a Tankok problémája is megoldódna, a Rocksuli pedig még szorosabbra fonhatná az együttműködését a zenekarral.

 

A Tankcsapda alkalmasnak találta a helyiséget a próbaterem kialakítására, így kérték az önkormányzattól, hogy beköltözhessenek. Fejes Tamás elmondta, köszönettel veszik, ha a bérlés az előterjesztés szerint díjmentesen jöhet létre, ugyanakkor hozzátette, természetesen nem kérik az önkormányzattól, hogy a helyet rendbe hozzák nekik. A zenekarnak egy elég nagy, biztonságos hely kell, ami nem ázik be, s ahol van víz, a közelben pedig nincsenek lakók, akiket esetleg zavarnának.

Az ügyvezető hozzátette, az épület egykoron szovjet laktanyaként üzemelt, úgy tudják, a Rocksuli számára felújítják, az ő próbatermi részüket azonban teljes mértékben a Tankcsapda büdzséjéből hozzák létre. A helyiség elmondása szerint teljesen leromlott állapotban van, egyfajta raktárként szolgál jó ideje. Fejes Tamás úgy gondolja, azzal, hogy kialakítják a professzionális próbatermet, nő az épület értéke, lényegében a ráfordítás értékét „lakják le” a térítésmentes bérléssel.

 

FRISSÍTÉSEK:

FRISSÍTÉS: MUTATJUK FOTÓKON, A HELYET, AHOL PRÓBATERMET ALAKÍTHAT KI A TANKCSAPDA

MEGKAPJA A HELYET LEENDŐ PRÓBATERMÉNEK A TANKCSAPDAForrás: dehir.hu, langologitarok

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak