Lezajlott a KecskemétRocks 2019

Csaknem ötszázan zenéltek együtt Kecskeméten hétvégén, dobosok, gitárosok, énekesek, fiatalok és idősek egyaránt. 12 jól ismert slágert játszottak el, küfödi és magyar dalokat vegyesen.

A Cityrocks névre hallgató flashmob-szerű esemény egyik legemlékezetesebbje Olaszországban volt néhány éve: ott és akkor ezer zenész játszotta együtt a Foo Fighters Learn to Fly című dalát.

 

„Volt már több ilyen típusú kezdeményezés a világon, volt az oroszoknál, volt a braziloknál, és az volt a tapasztalatunk, hogy mindenki kifejezetten csak angolszáz zenét játszott. Nekem jött az ötlet, hogy itt vagyunk Magyarországon, nagyon jó magyar rock slágerekkel, tulajdonképpen egy ilyen flashmobot nekünk is tető alá kellene hozni” – mondta Gajda Ferenc, a magyarországi esemény szervezője.

A kecsekeméti Cityrocks résztvevői közül mind magyar, köztük többen külfödön élnek, és kifejezetten ebből az alkalomból látogattak haza például Németországból, vagy éppen Kanadából.

„Én 10 éve élek München közelében, zenélek a mai napig aktívan, és amikor megláttam, hogy ez a rendezvény Kecskeméten lesz, azonnal jelentkeztem” – mondta az egyik résztvevő.

„Néztem a magyar híreket, ott láttam meg a szegedit tavaly, és elkezdtem izgulni azon, hogy a következőn már én is ott tudjak lenni" – tette hozzá egy másik zenész.

 

Az ismert magyar dalok mellett olyan világslágerek csendültek fel mint a Queen-től a We Will Rock You, a Depeche Mode-tól a Personal Jesus, vagy a Metallicától az Enter Sandman.

A cél most is ugyanaz volt, mint az összes ilyen korábbi eseményen: együtt zenélni, határok nélkül.

 

„Cityrocks flashmobot tavaly rendeztek először Magyarországon, Szegeden. Idén, a kecskemétire már csaknem százzal több zenész jött el, ami jól mutatja, hogy rövid idő alatt milyen népszerű lett a rendezvény. Asboth Beatrix, Euronews, Kecskemét” – mondta Asbóth Beatrix, az Euronews tudósítója. (forrás: euronews)

 

A szervezők hétfői fb posztja :

 

Bővebben:

https://www.facebook.com/cityrockshungary/

www.baon.hu/kozelet/helyi-kozelet/ez-nagyot-szolt-ket-oras-esoszunet-utan-otszaz-zenesz-nyomta-a-rockot-2145298/

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak