Mogyoró Kornél és az Audio-Technica

Kornél hazánkban és nemzetközileg is korunk egyik méltán elismert professzionális ütő hangszeres zenésze, aki az Audio-Technica termékekben találta meg azt, amit oly régóta keresett – Lapszemle rovat, megjelent a Music Media Magazin online oldalán.

Írta: Hunyad Attila

 

"Hogyan kerültél kapcsolatba a zenével?

9 évesen kezdtem zenélni autodidakta módon. Mindig néztem, ahogy a bátyám gyakorol, és néha megengedte, hogy én is beszálljak mellé egyszerű ritmusokkal, én pedig már akkor eldöntöttem, hogy ütőhangszeres (és nem ’csak’ dobos) szeretnék lenni. Az internet elterjedésével megismerkedtem a nagyvilág végtelen mennyiségű ütőhangszerével, és ezáltal egészen új lehetőségek, és irányok tűntek fel a láthatáron.

 

Mi volt az első tapasztalatod perkásként a színpadon?

Kezdetben az ütősök rendszerint nem hallatszódtak, vagy nem a helyükön voltak a hangképben, és ez sok vita forrása volt a hangtechnikusokkal, mivel akkoriban sokan nem ismertek ilyen egzotikus hangszereket, így kezelni sem tudták őket. Természetesen, mivel én napi több órán át hallottam a hangjukat gyakorlás közben, pontosan tudtam melyik mikor, hol és hogyan szólal meg. Ezt a tudást persze nem lehetett elvárni azoktól, akik csak párszor, vagy éppen először hallották életükben…"

 

Tovább a teljes cikkre ->

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak