Négy koncert Kecskeméten

“Ütős estek a Kodály Iskolában” címmel négykoncertes koncertsorozat kerül megrendezésre Kecskeméten. Az iskola ütőhangszeres tanárai, Palotás Gábor és Abonyi Attila a korábbi években is szerveztek ütős hangversenyeket, de most úgy döntöttek, hogy egy sorozat keretein belül egységbe foglalják azokat.

A sorozat első hangversenyére 2019. október 21-én 17:00-kor kerül sor, melyen fellép a Debreceni Egyetem Sonus Ütőegyüttese (művészeti vezető: Dr. Szabó István) Műsoron Dénes István, Dukay Barnabás, Holló Aurél, Hodován Milán, Kerek Gábor Közeledő, Patachich Iván, Terényi Ede és Tóth Péter ütőhangszeres kamaraművei szerepelnek. A hangverseny egyben az első része a Magyar Művészeti Akadémia által támogatott “Az ütőhangszerek világa magyar kamaradarabok és szólóművek tükrében” című projektnek.

https://www.facebook.com/events/947418215611498/

 

A második hangverseny 2019. november 26-án 17:30-kor az iskola művésztanárának, Palotás Gábornak a szóló marimbaestje lesz, mely egyben a fenn említett MMA projekt második hangversenye is. Ezen az esten Baráth Bálint, Győrffy Gergely, Horváth Balázs, Laczkó Bálint, Solti Árpád, Palotás Gábor és Virágh András Gábor egy-egy szóló marimbára írt műve csendül fel. Ez est érdekessége, hogy a művek közül több ősbemutatóként hangzik el az est során.

https://www.facebook.com/events/402868197091917/

 

A sorozat harmadik koncertje 2020. február 6-án 17:00 órai kezdettel egy jótékonysági hangverseny lesz, ahol az iskola jelenlegi és volt ütős diákjain, tanárain túl meghívott előadóművészek lépnek fel – nem csak ütőhangszeresek. Az est műsora a klasszikus zenétől a könnyűzenén át a népzenéig és a jazzig terjed majd. A hangverseny bevételét a szervezők az iskola hangszerparkjának bővítésére kívánják fordítani.

https://www.facebook.com/events/371042307158229/

 

A sorozat záróeseménye pedig egy igazi csemege lesz, ahol a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerészképző Gyakorló Szakgimnázium ütőtanszaka (felkészítő tanár: Holló Aurél) és a Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola,  Gimnázium, Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola szakgimnazista ütősei (felkészítő tanár: Palotás Gábor) lépnek fel 2020.április 20-án 17:00-kor. A két tanszak nem csak különálló produkciókkal, hanem számos közös darabbal is készül, igazi kuriózum lesz!

https://www.facebook.com/events/466170380898128/

 

A koncertek helyszíne a Kecskeméti Kodály Iskola Nemesszeghy Márta terme lesz. (6000, Kecskemét, Dózsa György út 22.) Az események ingyenesen látogathatóak, de a szervezők köszönettel fogadnak minden felajánlást, mellyel a szervezést, az iskola diákjait és a fellépőket támogatják.

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak