Újdonság a Rolandnál: TD-27KV

A Roland TD-27KV egy kedvező árfekvésű, középkategóriás V-Drums dobfelszerelés, csúcsminőségű hangszínekkel, kiváló játékérzettel és beépített Bluetooth funkcióval.

[A cikk megjelenését a Roland East Europe támogatta, amit ezúton is köszönünk.]

A japán hangszercég nemrég mutatta be legújabb modelljét, a TD-27KV V-Drums szettet, amely a népszerű V-Drums sorozat új, középkategóriás dobszettje. A fejlett digitális trigger-technológiának és a dobszetthez tartozó legújabb V-Drums hangforrásnak köszönhetően, mérsékelt árfekvése ellenére ez a dobszett páratlan játékérzetet és kifejezőerőt garantál a komoly dobosok számára.

A TD-27KV dobszett az új TD-27 modul köré épül, amely számos modern, a csúcsmodell TD-50-től (V-Drums felső kategória) átvett technológiát alkalmaz. A Roland Prismatic hangforrása hangmintákat kombinál a több mint két évtizedes múltra visszatekintő viselkedés-modellezéssel a lenyűgözően kifejező és természetes hangzás megvalósításához.

Több mint 700 beépített hangszerével, 55 előre beállított és összesen 100 dobszettjével a TD-27 óriási hangszínválasztékkal rendelkezik. A jól áttekinthető kezelőfelületen keresztül a dobosok a nagyméretű választótárcsával érhetik el a különböző dobszetteket, majd négy szimpla vezérlővel állíthatják be a különböző hangszereket. 

A fejlett PD-140DS pergő és CY-18DR kísérő több érzékelővel rendelkezik, tökéletesen együttműködve a TD-27 digitális trigger-bemeneteivel a gyors és nagy felbontású jelátvitelhez, amely életteli, rezonáló és kifejező hangzást eredményez, és támogat olyan természetes játéktechnikákat is, mint a fektetett verős játék, cintányérlefogás stb. A dobszetthez tartozik három PDX-100, melyek a Roland híres, többrétegű hálóbőrös ütőfelületével rendelkeznek, CY-12C és CY-13R cintányér, egy VH-10 V-lábcin és egy KD-10 lábdob.

A felhasználó saját elképzelés szerint, mélyrehatóan állíthatja be a TD-27 óriási beépített hangszínválasztékát. Lehetséges továbbá a WAV hangminták importálása SD kártyáról és ezek tetszőleges kombinálása a beépített hangszínekkel. A modul rendelkezik egy sztereó kimenettel és két címezhető direkt kimenettel, melyek rugalmas csatlakoztathatóságot biztosítanak a színpadi játékhoz. További trigger-bemenetek is rendelkezésre állnak (egy digitális és három analóg) a dobszett egyszerű bővítéséhez még több ütőfelülettel és cintányérral. A stúdióban vagy otthoni környezetben történő felvételkészítéshez a TD-27 fejlett USB interfésze több mint 28 független audiocsatornát kínál a többsávos integrációhoz bármilyen DAW szoftverrel. 

A V-Drums modulok a gyakorlást segítő funkcióik kapcsán is híresek, és ez alól a TD-27 sem kivétel. A beépített Bluetooth lehetővé teszi a dobosok számára, hogy vezeték nélkül továbbítsanak dalokat a telefonjukról a modulon keresztül, így zenei alapként használva kedvenc felvételeiket dobolhatnak, gyakorolhatnak (a fenti videóban ez látható is). A modul analóg bemenetén érkező hang egyszerűen bekeverhető a kezelőfelület megfelelő potméterével. A gyakorló funkciók széles választékával fejleszteni lehet a ritmusérzéket, az alapvető dobtechnikákat és egyetlen gomb megnyomásával bármikor felvehető a játék. A TD-27 fejhallgató-kimenetéhez egy új dedikált audioáramkör kapcsolódik, amely tiszta és kiegyenlített hangminőséget biztosít, hogy a gyakorlás és játék minden pillanata kényelmes és élvezetes legyen. 

A TD-27KV V-Drums dobszettel kapcsolatos további információkért látogasd meg a roland.com/hu weboldalt, vagy a https://www.facebook.com/roland.hangszerek/ facebook oldalt.

[Támogatott tartalmak megjelentetésével és egyéb partnerségi lehetőségekkel kapcsolatban keressetek minket az info@ritmusdepo.hu email címen!]

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak