BEFEJEZI A KISTEHÉN

Kistehén tagjai közel húsz év zenélés után úgy döntöttek, befejezik a közös zenélést. Mielőtt azonban végleg elköszönnének közönségüktől a Budapest Parkban, a záróévben még vár rájuk egy utolsó kör a nyárban és a fesztiválokban. Sajtóbejelentés a hajtás után! (Forrás: langologitarok, fotó: Örsi András)

A Kistehén 2002-ben egy animált karakterként látott napvilágot, majd hívta életre két évvel később a Kistehén zenekart. Kollár-Klemencz László és zenekara azóta hét albumot jelentettek meg, turnéztak Európában, Amerikában egyaránt, és olyan slágereket köszönhetünk nekik, mint a Szájbergyerek, az Ezt is elviszem magammal, a Virágok a réten, a Jó csávó a Markó, vagy legutóbbi nagylemezük címadó dala, a Bocsánat. Amellett, hogy dalaikat a mai napig rendszeresen idézik, több díjat is bezsebeltek itthon és külföldön, számos nemzetközi válogatáslemezre felkerültek. Hamisíthatatlan, pörgős koncertjeik, a humort és az abszurditást sem nélkülöző társadalomérzékeny szövegeikkel, szabad, játékos előadásukkal, közvetlenségükkel gyakran jelentették csúcspontját az átmulatott éjszakáknak.

Szép volt mind, és igaz, de most a csapat tagjai úgy döntöttek, eljött az ideje, hogy továbblépjenek, és az eddigi egyik legszabadabb lemezükkel befejezzék a Kistehén történetét. A zenekar tagjai úgy érzik, a Kistehén keretein belül mindent elmondtak, amit szerettek volna, egyénileg pedig szeretnének új játszóterek után nézni, szóló- illetve egyéb zenekari projektjeikbe átvinni a kreatív energiáikat. Egymást és a közös játékot azonban töretlenül szeretik és tisztelik. Így a szomorú lezárás helyett inkább a vidámságra helyezik a hangsúlyt és a záróturnén is az a cél, hogy mind a zenekar, mind a közönség még utoljára jót mulathasson a Kistehén koncertjein a Bocsánat dalaival és természetesen a legnagyobb slágerekkel. Azaz utoljára még együtt bulizhatunk Márkóval, Ferivel, Szájbergyerekkel és a Szomjas nőkkel, mielőtt még mindent elvinne a szél. A Kistehén legénységével a nyáron még néhány fesztiválon találkozhatunk, majd július 30-án, a Budapest Parkban végleg pontot tesznek a történet végére vendégeik társaságában.

Janocsivics Máté avagy The Hybrid Drummer így így köszönte meg az elmúlt 8 évet:

A Facebook esemény ezen a linken érhető el.

 

Bővebben:

A zenekar facebook oldala

https://langologitarok.blog.hu/2020/03/05/befejezi_a_kistehen_a_bucsukoncert_julius_30-an_lesz_a_budapest_parkban

https://index.hu/kultur/zene/2020/03/05/kistehen_zenekar_feloszlas_kollar-klemencz_laszlo_bucsukoncert/?fbclid=IwAR3vW05VVZkr9Xm7HZxjD6I6mfzxJbybpZw2bQkOeo_XtEt6uyqAIlb-lls

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak