Hangszerboltosok kiáltványa

A gazdaságban is mutatkoznak a veszélyhelyzet okozta károk, de a zenészeket, hangszereseket, különböző művészeket elég hamar elérte a baj. Sokak megélhetése vált komoly problémává. Még senki sem látja, hol a vége, és mi lesz a megoldás a rengeteg problémára. Az Ethnosound közzétett egy hangszerboltos kiáltványát. Elgondolkodtató, megfontolandó. Ezt adjuk most közre mi is.

“Kedves Zenészek, Hangszervásárlók!
Nehéz, embert próbáló idők elé nézünk mindannyian. Tudjuk, hogy sok zenésznek percek alatt tűnt el a megélhetése, ahogy a vendéglátás, turizmus területén dolgozóknak is, és a helyzet súlyosbodásával gyakorlatilag mindenkinek az élete megváltozik.
Mi hangszerboltosok is soha nem látott kihívásokkal nézünk szembe; ma még-ha rövidített nyitva tartással is-nyitva lehetnek az üzletek, de várhatóan hamarosan mindenkinek be kell zárni. A Magyarországon működő hangszerboltok mindegyike magyar tulajdonú kisvállalkozás, akik magyar embereknek adnak munkát, itthon fizetnek adókat, járulékokat és évtizedek óta a magyar vásárlóközönséget szolgálják ki. Ha be kell zárni a boltokat és így a bevételeink gyakorlatilag teljesen lenullázódnak, akkor többségünknek már néhány hét után finanszírozási problémáink lépnek fel, egy hónapokig elhúzódó zárva tartás pedig szinte minden üzletet a padlóra küldene.
Ebben a helyzetben nem az első gondolata az embernek, hogy hangszert vegyen, bár látva az olasz példát a bezártságban különösen jól jöhet ha van otthon hangszer. Arra kérünk Titeket mi magyar hangszerboltosok, hogy segítsetek nekünk és ha hangszert, hang-,stúdiótechnikát stb. szeretnétek vásárolni mostanában, akkor rendeljetek hazai üzletből. Lehet, hogy van néhány % árkülönbség, bár már ez sem jellemző, de gondoljatok arra, hogy ami nektek néhány százalék, az lehet, hogy nekünk az élet. Élet,munkahely a barátaitoknak, zenésztársaitoknak, rokonaitoknak és egy hely ahová mindig bejöhettetek tanácsáért, vagy csak beszélgetni is és így meg is maradhat, ha visszatér az élet a normál kerékvágásba.
Addig is vigyázzatok magatokra, különösen idős szeretteitekre és zenéljetek sokat, mert az boldoggá tesz!
Köszönjük, hogy elolvastad és nagyon örülünk ha megosztod!”

Itt az eredeti poszt:

 

Kép:

https://www.mupa.hu/rolunk/hirek/megnyitott-az-ethnosound-hangszerbolt-a-mupaban-20150227

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak