Markó Ádám a Dob-Office rovatban

Markó Ádám

Az új rovatban a Dob-Officeban, Budai Krisztián kérdez ismert hazai dobosokat, ütősöket. A második részben Markó Ádám – a Special Providence, a USEME, a Kaltenecker-Marko, a Cloud 9+ zenekarok dobosa – mesél arról, hogyan telnek mostanában a napjai, hogyan éli meg ezt a helyzetet.

 

– Te hogyan éled meg ezt a helyzetet?

– Nyilván nem egyszerű a helyzet, a 3 zenekarom összes koncertje törölve lett az elkövetkezendő hónapokra, de én próbálom úgy felfogni mint egy hosszabb karácsonyi szünetet. Az alkalmazkodás és elfogadás a kulcs. Több időnk van saját magunkra és a családunkra.
A legnehezebb az, hogy nem látjuk a végét, a bizonytalanság miatt nem lehet tervezni sem nagyon. Én egy pozitív srác vagyok, és hiszem hogy ha fegyelmezetten betartjuk a szabályokat és odafigyelünk egymásra akkor gyorsabban vége lehet a dolognak.

 

– Mivel telnek a napjaid?

– Próbálom hasznosan és strukturáltan csinálni a napjaimat ahogy eddig is. Több mint tíz éve tanítok dobot privátban és a helyzet miatt sok mindenkivel online folytatjuk, többen meg is kerestek ezzel kapcsolatban most a világ minden tájáról és ez nagyon motiváló. Van idő befejezni vagy elkezdeni régebbi stúdiómunkákat, dobfelvételeket és több idő marad gyakorlásra is.

 

DRUMLESSON

– Otthon hogyan gyakorolsz?

– A próbatermemben gyakorolok, tanítok, ez nem változott, ez a munkahelyem. Otthon is van gumilap természetesen vészhelyzet esetére.

 

– Milyen rövid és hosszútávú hatásai vannak ennek a helyzetnek a zenészekre, dobosokra véleményed szerint?

– Az az egész emberiségnek egy nagy erőpróba lesz, sok minden kifog derülni és az biztos hogy más világ jön majd. Talán jobban megbecsüli majd mindenki az életét. Nehéz megmondani milyen hatással lesz ez a zeneiparra, de az biztos hogy a gazdasági dráma miatt kell majd idő mire helyreáll az élet.

 

– Mi lesz, ha egyszer vége lesz a vírus helyzetnek?

– Boldogság 🤘

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak