Tiszai Vivien a Dob-Office rovatban

Tiszai Vivien

Az új rovatban a Dob-Officeban, Budai Krisztián kérdez ismert hazai dobosokat, ütősöket. A negyedik részben Tiszai Vivien – a HolyChicks, a The PinUps, a Xyu zenekarok dobosa – mesél arról, hogyan telnek mostanában a napjai, hogyan éli meg ezt a helyzetet.

– Vivi, te hogyan éled meg ezt a helyzetet?

– Őszintén szólva eléggé hektikusan. A elején felvértezve álltam az egészhez, “hogy ohh, rajtam nem fog kifogni egy ilyen világ méretű baj…” Hahaha, és kijött belőlem egy túl pörgő mindent azonnal csinálni akaró lény ami egyébként jó, mert a tettvágyam megnőtt. Aztán jött egy mélypont, amikor ez az egész tenni akarásom kezdett elkopni, egy kis depresszió érzettel párosulva. Nagyon szociális ember vagyok, lételemem a nyüzsi, a barátaim, szeretteim közelsége, a próbák, a koncertek, a móka a kacagás… Ez nem azt jelenti hogy nem szeretek egyedül lenni, mert az is nagyon jó tud lenni, csak mikor nem lehet valamit csinálni akkor a tiltott gyümölcs mindig vonzóbb… Tehát furán éltem-élem meg ezt a helyzet, de most már inkább előnyt és fejlődést kovácsolok ebből, mert nem szabad magunkat elhagyni soha!

 

 

– Mivel telnek a napjaid?

– Milyen érdekes, hogy eddig mindennap mehettem volna a próbaterembe gyakorolni, de azért ez nem így volt. Na de most!!! Mivel közel lakom nagyon a termemhez, ezért mindennap kint vagyok reggeltől estig. Az összes olyan dalt amit valaha megszerettem volna tanulni, csak valamiért nem tettem, most elővettem és tanulom, és meg újakat is. Tehát sokat gyakorlok, új dalokat írunk a HolyChicksel online formában, ez nagyon vicces és de rengeteg új dologra tanít. 🙂 Online dob órákat is tartok négyszemközt, és van egy dobos csajokból álló csoportom, ott heti egyszer live-ozom a csajoknak (picit olyan mint egy mini koncert, vagy workshop ).
Főzök, ezt ugyan eddig is csináltam, de most bele merek vágni hosszabb, nagyobb lakoma elkészítésébe is.

Edzek, jógázom, bicajozom.

 

 

– Otthon hogyan gyakorolsz?

– Próbateremben gyakorlok, de itt van Ádám (Markó) gumilapja 🙂

 

 

– Milyen rövid és hosszú távú hatásai vannak ennek a helyzetnek a zenészekre, dobosokra véleményed szerint?

– Próbálom a jó, művészi oldalát nézni. Remélem hogy a drága zenésztársaim is valahogy előnyt hoznak ki ebből, értem ezalatt azt, hogy kreatív gondolatok, jó dalok megszületése és rengeteg gyakorlással még jobbak lesznek, leszünk.
Lelkileg ez nagyon megterhelő egy művésznek, nagyon kell a feedback. Az anyagi dolgokról nem is beszélve… Ha valaki kitartó, nem tántoríthatja el semmi, de nagyon erősnek kell lenni. Figyelni arra, hogy mivé változtathat egy ilyen helyzet. Belső harmóniát megtalálni, talán soha nem lesz ilyen hosszú idő önmagunk vizsgálására, együtt lenni és vigyázni szeretteinkre.

 

– Mi lesz, ha egyszer vége lesz a vírus helyzetnek?

– Tisztább levegő! 🙂
Annyira jó lenne hogyha ez a rohadt nagy vészcsengő kicsit megváltoztatná az emberek rohanó, figyelmetlen, romboló attitűdjét.

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak