Ferenczi Bebi a Dob-Office rovatban

Az új rovatban a Dob-Officeban, Budai Krisztián kérdez ismert hazai dobosokat, ütősöket. Az ötödik részben Ferenczi BebiTolvai Reni, a JUPE, a Skizoid és egyéb produkciók dobosa – mesél arról, hogyan telnek mostanában a napjai, hogyan éli meg ezt a helyzetet.

 

– Te hogyan éled meg ezt a helyzetet?

– Igyekszem a lehető legpozitívabban hozzáállni a kialakult helyzethez fejben és gyakorlatban egyaránt, hogy minél jobban ki tudjam használni a rengeteg felszabadult időt. Van pár dal, amelyet régóta terveztem felvenni, így ezek lassan megvalósulhatnak mindennek “köszönhetően”.

 

– Mivel telnek a napjaid?

– Sok-sok zenehallgatással, gumilapozással, gyakorlással, kutyázással és kerti munkával. Elővettem újra a régi kottagyűjteményeket is; elég izgi!

 

 

– Otthon hogyan gyakorolsz?

– Mivel Budapestről most egy időre hazajöttem a szülőfalumba, így apukám dobfelszerelésén gyakorlok a garázsunkban. Nagyon örülök, hogy egyáltalán tudok hangszeren gyakorolni, mivel a saját dobom fent maradt a próbatermünkben. Próbálom nem ellehetetleníteni a szomszédaim mindennapjait.

 

 

– Milyen rövid és hosszútávú hatásai vannak ennek a helyzetnek a zenészekre, dobosokra véleményed szerint?

– A rövidtávú hatása egyértelmű: a fesztiválszezon koncertjeinek egy része elmarad. Rengeteg konceret mondtak le. Ezt nagyon sajnálom, mert ez lett volna az első igazi ‘zenésznyaram’, sok fellépéssel. A helyzet hosszútávú hatása nagyban függ a mi hozzáállásunktól.

 

 

– Mi lesz, ha egyszer vége lesz a vírus helyzetnek?

– Legfeljebb mint a pályája elején járó zenész válaszolhatok erre a kérdésre. Reménykedem, hogy járhatom tovább az utamat. Egyértelműen látszik, hogy a világ átalakulófélben van, s ez hatással van többek között a szórakoztatóiparra is. Egy afrikai közmondás szerint, ha két elefánt összecsap, az igazi áldozat a fű a prérin. – Még szerencse hogy a fű gyorsan nő!

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak