Mihalik Ábel a Dob-Office rovatban

A sorozat tizedik részében Mihalik Ábel – a Barabás Lőrinc Quartet, a Jónás Vera Experiment, Szeder, a Fenyves Trió dobosa, az Abel Label  produkció megálmodója – mesél arról, hogyan telnek mostanában a napjai, hogyan éli meg ezt a helyzetet.

 

– Ábel, te hogyan éled meg ezt a helyzetet?

– Igazából teljesen jól elvagyok. Az az érdekes, hogy rendesen elszoktam az emberektől és a társasági helyzetektől. Újra fel kell találnom magam, mikor mondjuk átmegyünk öcsémékhez, vagy bármi ilyesmi történik. A koncertezésnél nem is tudom, mi lesz. Lehet, fel se fogom majd tudni fogni a szituációt. 😀

 

Ünnepi #fridaysession ezúttal egyenesen a művészek otthonából, és a SoundCam stúdióból – Mihalik Ábellel:

 

– Mivel telnek a napjaid?
– A napjaim többnyire gyakorlással, olvasással, biciklizéssel és sajnos több óra online jelenléttel telnek. Az előbbiek nem sajnos, mert nagyon sokat olvasok mostanában például, ami előtte nem nagyon volt jellemző.
Sok projektbe hívtak/hívnak mostanában, mert tudják, hogy van ideje az embereknek és hogy nekem vannak cuccaim, amivel mind videót, mind hangot fel tudok venni.

 

 

– Mikor érkezik a Drumming with Luigi legújabb része?
– A Drumming with Luigi videók eléggé megosztották az embereket. Nem tudom, mennyire jó ötlet folytatni. Sokan nem is értik, miért kell az akcentus meg a “maszk”. Én meg azt nem értem, hogy ők mit nem értenek ezen.
Mindenesetre szeretem ezt is, mint ahogy ezernyi más dolgot is, amit csinálok. Épp a dalírást egy kis időre befejeztem, mert már nem csak az idei lemezemmel vagyok részemről kész, hanem a jövőre felvenni tervezett lemezem egyik felével is. A másik fele még írás alatt van, legalábbis volt még két hónappal ezelőtt.

 

 

– Otthon hogyan gyakorolsz?
– A termemben gyakorlok, ami biciklivel kb. 12 percnyire van tőlem az Árpád híd másik oldalán, de bevallom, inkább gitáron és basszusgitáron gyakorlok mostanság. Vettem egy Precision bass-t, amit imádok és nem értem, miért nem vettem előbb. Mondjuk olyan 10 évvel ezelőtt.

 

 

– Milyen rövid és hosszútávú hatásai vannak ennek a helyzetnek a zenészekre, dobosokra véleményed szerint?
– Borzasztó hatással van szerintem alapvetően a zenészekre a dolog, hiszen úgymond mi vagyunk legjobban “megszivatva” ezekkel a korlátozásokkal, de valahol meg csoda, hogy eddig nem volt a mi életünkben ilyesmi. Az is csoda, hogy a Föld – aminek nyakában ülünk jó ideje császárnak kiáltva magunkat – csak egy ilyet küldött és nem valami sokkal durvábbat. Vagy akármi is küldte ezt.
Bocsánat a kilengésért. Szóval szerintem ha vége lesz a helyzetnek, először kicsit benne fogunk maradni ebben az idegenkedésben. Persze próbálom viccesen felfogni. Ma is láttunk nagyon sok maszkos embert. Ha valaki februárból oda teleportált volna, azt hinné, egy óriási rablócsapat próbálja kirabolni a Lidl-t.

 

– Mi lesz, ha egyszer vége lesz a vírus helyzetnek?
– Lehet, hogy mindenki azonnal koncertre akar rohanni, mert ki lesznek éhezve az emberek. Nem szeretném eljátszani, hogy tudom, mi fog történni, mert így is minden nap arról olvasni, hogy MINDENKI ért a vírusvédelemhez, a nyugdíjasokhoz, az orvosláshoz és persze nem utolsó sorban mindenhez is.
Fel a fejjel, lesz még lágy kenyér. Nyugi, szénhidrát-csökkentett, gluténmentes és vegán!

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak