Dömötör Sanka a Dob-Office rovatban

A sorozat tizenegyedik részében Dömötör Sanka – a Tortuga, a Folkfusion Band dobosa – mesél arról, hogyan telnek mostanában a napjai, hogyan éli meg ezt a helyzetet.

– Sanka, te hogyan éled meg ezt a helyzetet? Gondolom sok koncerteteket lemondták a Tortugával.

– Nagyon nehéz a jelenlegi helyzet, főleg azért mert nem tudjuk pontosan, hogy mikor csaphatjuk be magunk után újra a “turnébusz” ajtaját… Sajnos Nekünk is nagyon sok tavaszi koncertünk került elhalasztásra. De ezeket már egyeztetjük és pótolni is fogjuk, reméljük ősszel/télen!

 

 

– Mivel telnek a napjaid, hogyan gyakorolsz?

– Normál helyzetben elég pörgősek a napjaim. Korán kelek, napközben dolgozom, este pedig próbálunk a zenekarral. Mostanában nagyjából hasonló a helyzet csak mindent itthonról csinálok. Nagyon szerencsés helyzetben vagyok, hiszen kb. egy évvel ezelőtt alakítottuk át faterommal (aki szintén dobos) a házunk alatti pincét, egy igazi kis dobos próbateremmé. Ez néha próbaterem, iroda, kocsma, búvóhely és sorolhatnám még… Haha… Szóval ez egy olyan hely amit szerintem minden zenész nagyon szeretne az otthonában! Igyekszem ezt kihasználni és többet gyakorolni mint eddig (a szomszédok örömére… Bocsi…).

 

 

– Milyen rövid és hosszútávú hatásai vannak ennek a helyzetnek a zenészekre, dobosokra véleményed szerint?

– Nem könnyű a helyzet! Rengeteg zenész vált konkrétan átmenetileg munkanélkülivé… Ez sajnos magáért beszél! De én bízom benne, hogy ez minél hamarabb változni fog és újra ott lehetünk a színpadon! Tudom ez nem a jövő héten lesz, de ez az ami igazán tartja bennem és a zenekarban is a lelket!!! Szokták mondani, hogy biztosan több gyerek fog születni az év végére… Szerintem ez a zenekaroknál is így lesz. Természetesen most az új dalokra gondolok, haha… A Tortugával mi is éppen egy új lemezen dolgozunk, nemsokára kezdjük is a felvételeket. Izgi lesz!

 

 

– Mi lesz, ha egyszer vége lesz a vírus helyzetnek?

– Nagyon bízom benne, hogy NEM vagyok egyedül azzal, hogy nagyon megtanultam értékelni azokat a “szürke hétköznapokat”!! Elmondhatatlanul várom, hogy végre újra úton legyünk, találkozzunk a közönséggel és együtt bulizzunk egy óriásit. Szóval szerintem nagyon sok mindenre tanított Minket ez e helyzet! Azt üzenem mindenkinek, hogy tartsatok ki, nemsokára találkozunk!!! Ennek is vége lesz egyszer!!!

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak