Kertész Ákos a Dob-Office rovatban

A sorozat tizenhatodik részében Kertész Ákos – az Azur Blue Band, a Balkan Union, a Zűrös Banda dobosa, a szentesi Hangversenyközpont vezetője, a Szentesi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola művésztanára – mesél arról, hogyan telnek mostanában a napjai, hogyan éli meg ezt a helyzetet.

 

Ákos, te hogyan éled meg ezt a helyzetet?

– Hazudnék, ha azt mondanám, hogy könnyen! Úgy gondolom, hogy a kényszerű bezártságon kívül a “színpad-nélküliség” elviselése a legnehezebb. Az életem csak és kizárólag olyan együttesek körül forgott és forog, amik igazi “szerelemmel” bírnak. Hiányoznak a zenész Barátaim!

 

Mivel telnek most a napjaid?
– Igyekszem aktív maradni! Számos félbehagyott, félkész hangszerelési, zeneszerzési munkám van, amire most van időm. A napokban folyamatosan jelennek meg hivatalosan azok a munkáim, amikben nem dobosként, hanem billentyűsként, hangszerelőként és szerzőként vettem, veszek részt. Aki ismer közelebbről tudja, hogy a szentesi Hangversenyközpontnak vagyok a vezetője, ami igazán a szívügyem immár több, mint 12 éve. Az ezzel kapcsolatos teendőket is intézni kell a kialakult helyzettől függetlenül, illetve annak ellenére. Mindezek mellett tanítok, online órákat tartok, úgy érzem igen sikeresen. Az összes ezeken kívüli időmet igyekszem a családommal tölteni. Nem unatkozom!

 

Hogyan gyakorolsz ebben a helyzetben?

– Szerencsés helyzetben vagyok, mert olyan otthonban lakom, ahol van egy saját stúdióm, így kényelmes körülmények között tudok elmélyülten gyakorolni. Jelen pillanatban sokat foglalkozom a technikám tökéletesítésével, illetve a saját anyagom, szerzeményeim kibontásával.

 

Milyen terveid vannak augusztus 15-ig?

– Augusztus 15-ét vészesen messzinek érzem, igyekszem végig aktív maradni! Több zenekarral dolgozunk új lemezen, bízom benne, hogy eredményes és alkotó időszak fog zajlani.

 

Te mit vársz, mi lesz, ha egyszer teljesen vége lesz a vírus helyzetnek?
– Azt várom, hogy a kultúra, a közművelődés, a muzsika újra az élet meghatározó részévé váljon és újra lehetőségünk legyen a “tiszta üzenet” interpretálásához, mindezt biztonságban, egészségben!

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak