Tóth Zsolt a Dob-Office rovatban

A sorozat huszadik részében Tóth Zsolt – a fruzsikáS, a PG Csoport és az Experidance dobosa, a Rocksuli Debrecen, és a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Könnyűzene Képzési Központjának tanára – mesél arról, hogyan telnek mostanában a napjai, hogyan éli meg ezt a helyzetet.

 

– Zsolt, te hogyan élted meg a március közepe óta eltelt időszakot?

– Március óta a legtöbb időt a családommal tölthetem, aminek a jelen helyzettől függetlenül nagyon örülök, próbálom minden pillanatát kiélvezni. A gyerekek még ovisok, szerencsére nekünk nem kellett megküzdenünk az online tanulás nehézségeivel, ami azt hiszem a szülőket sokszor nagyobb kihívás elé állította mint a gyerekeket. Természetesen a zenélés, a fellépések nagyon hiányoznak minden szempontból.

 

– Mivel telnek most a napjaid? Hogyan gyakorolsz?

– Hétköznap délutánonként online dobórákat tartok. A kottaolvasás fejlesztésére helyeztem most a legnagyobb hangsúlyt és a vártnál sokkal intenzívebben tudunk dolgozni. Nyugodtabb perceimben gitárral a kezemben finomítgatom a dalokat a nyárra tervezett stúdiózásra. A fruzsikáS új albumának első dalára karantén klipet forgattunk “Könnyű most” címmel. A felvétel végleges verziója éppen március elején készült el. Egyébként próbálok előre tekinteni, tervezni a dolgainkat Fruzsival, fejben pergőket építek, valamint barátkozom az új hangszeremmel, egy Meinl handpan-nel. A gyakorlásom e mellett gumilapozásban testesül meg.

 

 

– Milyen terveid vannak augusztus 15-ig?

– Augusztus 15-ig a legfontosabb hogy elkészüljenek az új felvételek. Pályázatokat írunk, próbálunk addig minden lehetőséget maximálisan kihasználni.

 

– Te mit vársz, mi lesz utána? Mi lesz, ha egyszer teljesen vége lesz ennek a vírus helyzetnek?

– Hogy mikor lesz vége és mi lesz utána? Senki nem tudja. Remélem, az emberek bizalma, a normál élethelyzeteink mihamarabb visszaállnak a korábbihoz hasonló állapotba.

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak