A zeneipar jelene

Ma bejelentés várható a kormány részéről, de vajon mi lesz a zeneiparral? Az augusztus 15-e utáni rendezvényekről, és az esetleges szigorításokról már esett szó mostanában. De vajon milyen döntés várható?

A zeneipar, könnyűzene jelenlegi helyzetével kapcsolatban már többen is formáltak véleményt. Tegnap a RitmusDepo facebook oldalán mi is megosztottuk Pásztor Anna hvg-n megjelent gondolatait. Most pedig a zenei ágazatnak hangot, arcot adva adok közre egy kis gyűjtést, néhány további gondolatot ezzel kapcsolatban:

1. Megjelent egy facebook esemény – “A magyar zenei ipar kivégzése (Ez nem egy valódi rendezvény!)” címmel, ami egyszerre vicces, és egyszerre nagyon szomorú a dolog. De nyilván az irónia, az elkeseredettség (is) szólal meg ebben a szellemes facebook eseményben.

 

2. Az Ocho Macho zenekar facebook posztja a dolgok jelenlegi állásáról:

Kedves Barátaink!Akik követtek bennünket, pontosan tudjátok, mit jelent nekünk az alkotás, a színpad. Ha lehetne egy…

Posted by OCHO MACHO on Monday, 13 July 2020

 

3. És végül Majka ismét megmondta a frankót a zeneiparról:

Ne legyen kettős mérce! Indítsuk be a zeneipart is!#nempartymárakarantén

Posted by Majka on Monday, 13 July 2020

 

Amik itt elhangzanak nem csak felvetések, filozofálások, vagy netán politikai hangulatkeltések. A probléma valós, ami nagyon sok embert érint. De az mindenesetre kiolvasható, hogy a fesztiválok, élő zenei események, koncertekkel és azok hiányával nagyon sokan foglalkoznak. Boncolgatják az okokat, a következményeket. Ezekkel a problémákkal (is) foglalkozni kell, meglátjuk a szerdai (2020. 07. 15.) bejelentésen esik-e erről szó.

 

Kép:

rockbook

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak