Egy ütős kiállítás

A világon is egyedülálló gyűjteménnyel rendelkező ceglédi Dobmúzeum kamara kiállítása nyílik meg ősszel a budaörsi Heimatmuseumban, aminek a beat-korszak, és a dobok rajongói biztosan örülnek.

A szeptember 18-án induló időszaki kiállítás a nagy múltú, 1875-ben Bajorországban alapított Sonor hangszergyár utóéletét mutatja be azokon a hangszereken keresztül, amelyek 1952 és 1989 között az NDK-ban készültek. Magyarország dobosai az 1970-es években ezeket tudták itthon megvásárolni a hangszerboltokban és a beat generáció ma élő tagjai illetve mindenki, aki szereti az ütős zenét, nosztalgiával tekintheti meg a Trowa és Tacton dobszereléseket a megnyitó után.
A Dobmúzeum alapítójával és igazgatójával, a többek között Príma díjas (Magyar Zeneművészet Kategória 2010) kiváló zenész Kármán Sándorral személyesen is találkozhatnak azok, akik 2020. szeptember 18-án 17 órától eljönnek az „Egy ütős kiállítás – Német dobok az NDK-ból” című időszaki kiállítás nyitó ünnepségére a Jakob Bleyer Heimatmuseumba.
Egy igazán különleges, ütős meglepetés is várja majd őket.
A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt!
Forrás, bővebben:
close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak