Októberi ajánló

A RitmusDepo októberi zenei eseményválogatása.

Minden hónap elején közzéteszünk egy ajánlót, amiben az aktuális hónapra vonatkozóan adunk tippeket azoknak, akik zenei, dobos-ütős eseményekre vadásznak. Ha még nem tettétek, akkor mindenképpen lájkoljátok facebook oldalunkat, nehogy lemaradjatok a friss szakmai eseményekről, hírekről.

Nézzük is rögtön az október havit:

 1. Október 1. – Egzotikus ütőhangszer-bemutató és hangszersimogató: A zene világnapja alkalmából, a résztvevők ritka ütőhangszerekkel, illetve azok megszólaltatási lehetőségeivel, és a különleges ritmusnyelvek rejtelmeivel ismerkedhetnek meg Franczia Dániel segítségével. Helyszín: Litér, Ond utca 1.
 2. Október 2. – Ütős zene világnapi koncert: Zene világnapja a Talambával! Mi mással is ünnepelhetné a Zene világnapját egy zenekar, mint különleges muzsikával?! A Miskolci Szimfonikus Zenekar, immár hatodik alkalomból szervez, e célból hangversenyt. Helyszín: Művészetek Háza Miskolc.
 3. Október 2. – Salkaházi-emlékest, közrem. Borbély Mihály, Födő Sándor: „Ez a ti órátok és a sötétség hatalma” (Lk 22, 53)
  Emlékest a vértanúk és áldozatok: Salkaházi Sára, Bernovits Vilma, dr. Róna Andrásné dr. Jónás Magdolna, Fischer Béláné Féderer Leontin, Bátoriné és fia, Bátori István (a fűtő Pista) emlékére. Helyszín: Budapest, Assisi Szent Ferenc-templom
 4. Október 3. – Amoeba – 10 éves születésnapi koncert: Magyarország legfoglalkoztatottabb underground bandája idén 10 éves. Megalakulásuk óta a future-groovemaster-neosoul hangzások élharcosaiként nem is nagyon álltak le, még ha egyeseknek ez a benyomása is támadhatott a felőlük fújdogáló csendes szelek hallatán. Előzene: The Hybrid Drummer. Helyszín: Budapest, Trafó.
 5. Október 7. – A Magyar Jazz Ünnepe 2020: A Magyar Jazz Ünnepe az év egyik legrangosabb hazai jazzeseménye. Szervezője az országos hatókörű, nyitott társadalmi szervezet, a Magyar Jazz Szövetség. Helyszín: Budapest Jazz Club.
 6. Október 10. – Öröm a Zene döntő és díjátadó: Tizenkettedik évadának döntő eseményéhez érkezett hazánk legjelentősebb tehetségkutató és gondozó sorozata, az Öröm a zene. Helyszín: Budapest, A38 Hajó.
 7. Október 10. – Ingyenes Los Orangutanes // Budapest Ritmo Piknik: Rázódj bele a Los Orangutanes kelet-európai fúziós cumbiájába! A banda minden szempontból jó mix – magyar, perui, uruguayi tagjaik játszanak még többek közt az Irie Maffia-ban, a Besh o droM-ban és a Zuboly-ban is. Helyszín: Budapest Rákóczi tér.
 8. Október 12. – Geröly Matyi-Szumper Ákos rendhagyó workshop: Jazz rock, Hiphop és Rock zenei szerepek a dob mögött. A kurzus témái: Ákos: improvizáció fejlesztés, technikai és lelki gyakorlás, saját hangzás keresése és fontossága, élő és stúdió körülmények közötti különbségek. Matyi: a rock/metal dobolás. Helyszín: IH rendezvényközpont, Szeged.
 9. Október 23-25. – Közel-keleti ütőhangszeres elvonulás “lelkes kezdő 2 szinttől”: Családias hangulatú darbukás-ütőhangszeres elvonulás a gyönyörű Balaton-felvidéken, melyre október 23-25. között kerül sor Szentbékkállán a Sárvári Vendégházban. Szervező: Franczia Dániel.
 10. Október 25. – Egy nap a Szakrális Dob, Szakrális Ének, Transzmeditáció jegyében: Ütőhangszeres, énekes, meditációs workshop és Tibeti torokénekes meditatív koncert Ölvedi Gábor (Karma Pema Dorje) világzenei ütőhangszeres énekessel, torokénekessel. Helyszín: Kecskemét, Danujoga.

 

Kép:

Georg Arthur Pflueger

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak