KÖZÉPKATEGÓRIÁS V-DRUMS, DIGITÁLIS ÜTŐFELÜLETEKKEL

A TD-27K azt a lenyűgöző hangzást és játékérzetet nyújtja, melyre csak egy V-Drums képes. Ez a terjedelmes, akusztikus stílusban elrendezett dobszett ötvözi a TD-27 hangmodul erőteljes, teljes mértékben testre szabható hangját a Roland híres, analóg V-Pad-jeinek kiváló érzékelésével és játszhatóságával.

[A cikk megjelenését a Roland East Europe támogatta, amit ezúton is köszönünk.]

De ennél még tovább lép, hiszen a TD-27K további bővítéseket is támogat az igények növekedésével. A dobszett egyszerűen bővíthető a modul digitális trigger-bemenetein keresztül a Roland fejlett digitális pergőjével és cintányér-ütőfelületeivel, így műszaki tulajdonságok tekintetében egyenértékűvé válik a sorozat csúcsán helyet foglaló TD-27K-val a maximális játszhatóság érdekében.

 

A TD-27K tulajdonságai:

 • TD-27 hangmodul, a csúcsmodell TD-50-től átvett, fejlett Prismatic Sound Modeling technológiával
 • Teljesen analóg V-Pad konfiguráció, amely készen áll a frissítésre a modul három digitális trigger-bemenetén keresztül
 • 10″-os PDX-100 hálóbőrös pergő, pozíció-érzékeléssel, valamint a kávázás és keresztverőzés támogatásával
 • Három 8″-os, hálóbőrös PDX-8 tam
 • Két 12″-os CY-12C cintányér, természetes lengő mozgással, perem-és tányérérzékeléssel, valamint lefogásérzékeléssel
 • Egy 13″-os CY-13R kísérő természetes lengő mozgással, perem-, tányér- és kúpérérzékeléssel
 • VH-10 V-Hi-Hat természetes mozgással és sima nyitás/zárás érzékeléssel.
 • Kifejező pedáltechnikák a KD-10 lábdobbal
 • Új fejlesztésű PureAcoustic Ambience technológia, mely inspiráló akusztikus teret szimulál játék közben
 • Saját WAV hangminták importálás SD kártyáról
 • Sztereó Mix kimenet és két címezhető kimenet független dobhangok kiküldéséhez egy külső keverőerősítő számára
 • 28 csatornás, integrált USB audió interfész a profi számítógépes zenekészítéshez
 • Játék okostelefonról lejátszott zenékkel a beépített Bluetooth funkció segítségével
 • Gyakorlást támogató beépített funkciók a dobtudás fejlesztéséhez

 

Hangszínek

A TD-27 hangszínei a csúcsmodell TD-50-től származnak és pont olyan életteli hangzásúak, mint az akusztikus hangszerek. Először világklasszis stúdiókban mintavételeztük a legjobb dobokat, ütőhangszereket és cintányérokat, beleértve vintage és modern hangszereket is. Ezután a Roland egyedi Prismatic Sound Modeling technológiáját adtuk hozzá a hangmintákhoz, amely az évtizedek alatt tökéletesített viselkedés-modellezéssel kelti életre a hangot. Ennek köszönhetően a dob vagy cintányér megütésekor nem egy konzervált hangszín szólal meg, hanem egy teltjes értékű hangszer, amely minden tekintetben úgy reagál mint akusztikus rokonai, lenyűgöző hangzásbeli változatossággal.

 

Játékérzet

A TD-27K mögé ülve, a high-end V-Drum szettekkel rivalizáló játékélményben lehet részünk. A dobszetthez tartozó ütőfelületek a legendás V-Drums játékérzetet nyújtják, a pegő pozícióérzékelős felülete pedig lehetővé teszi a legárnyaltabb játékot is az ütéspozíciótól és ütéserősségtől függően. A cintányérok természetes lengő mozgást végeznek játék közben és támogatják a cintányérlefogást, továbbá tányér/perem hangszíneket a beütőn és tányér/perem/kúp hangszíneket a kísérőn. A hagyományos lábcinállványra szerelhető VH-11 V-Hi-Hat lehetővé teszi a cintányér nyitást/zárást, valamint a tányér/perem hangszínek megszólaltatását, amely elengedhetetlen része a hagyományos lábcintechnikáknak. És végül, de nem utolsó sorban a KD-9 lábdob, amelynél a szövetszerű lábdobbőrrel készült ütőfelület által biztosított természetes játékérzet, sziklaszilárd lábgépműködéssel párosul.

 

Csatlakozási lehetőségek

A TD-27 modul három digitális trigger-bemenettel rendelkezik, melyek még érzékenyebbek és még több lehetőséget kínálnak a jövőbeni bővítéshez. A Roland első digitális pergője (PD-140DS) és kísérője (CY-18DR) csatlakoztatható a modulhoz USB-n keresztül, és ezzel rendkívül részletgazdag hangzást élvezhetünk, amely az akusztikus hangszerek megszólalását és viselkedését tükrözi a játék közben. Az automatikus ütésfelismerésnek köszönhetően a bőrütések, keresztverőzés és kávázás közötti átmenet a pergőn nem igényel semmilyen erőfeszítést. A tányér-, kúp- és peremütések is tökéletesen szólnak a kísérőn és ráadásul egyetlen ujjal vagy tenyérrel megérintve némíthatjuk el a cintányért. A modulon három további analóg trigger-bemenet található, amelyek készen állnak a dobarzenál bővítésére, különböző hagyományos V-Drums ütőfelületekkel.

 

Hozz létre saját dobszettet

Egy akusztikus dob esetében a hangzás a bőrök cseréjével, hangolással, tompítással, a pergősodrony feszességének beállításával, a lábgépfej cseréjével stb. változtatható meg. Ez mind lehetséges a TD-27 modullal is, így minden dobszett a kívánt zenei környezetnek megfelelően állítható be. Válaszd ki a hangszínt egy dob megütésével, majd állítsd be a kívánt hangzást gombokkal, potméterekkel és különböző szerkesztési eszközökkel. A szerkesztéseket automatikusan menti a modul, hogy minden pillanatban a játékra koncentrálhass. Ráadásul saját hangminták betöltése és hozzáadása is lehetséges, melyek még személyesebbé tehetik a dobszett hangját. Az új PureAcoustic Ambience technológiával a hangzás és a hangszer köré szimulált tér lenyűgözően természetessé válik játék közben.

 

Bluetooth kapcsolat és beépített Coach funkciók

A beépített Bluetooth lehetővé teszi dalok megszólaltatását egy okostelefonról vagy laptopról a modulon keresztül, amely ideális, ha fejhallgatóval szeretnél jammelni. Játssz együtt kedvenc zenéiddel vagy keverd hozzá egy YouTube oktatóvideó hangját a dobszett hangjához. A Coach funkciókkal hatákonyan tökéletesíthető a dobtudás, a metronóm pedig hozzájárul a belső tempóérzék fejlesztéséhez. Továbbá a játék azonnali felvétele és visszahallgatása gyorsan rámutat a további gyakorlást igénylő részekre.

[Támogatott tartalmak megjelentetésével és egyéb partnerségi lehetőségekkel kapcsolatban keressetek minket az info@ritmusdepo.hu email címen!]

Bővebben:

roland.com

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak