Amerikai hangszerkereskedő a csőd szélén

Csődvédelmet kért a Guitar Center, az Egyesült Államok legnagyobb gitárforgalmazója, miután a koronavírus-járvány miatt zuhant a forgalma, és a cég nem tudta rendezni egy esedékes, 45 millió dolláros kamattörlesztését a múlt hónapban.

A cég mintegy 300 üzlettel rendelkezik országszerte, de a boltok nagy része jelenleg zárva tart, vagy minimális a forgalmuk. A járvány első hulláma alatt a Guitar Center boljainak 75 százalékát zárta be. A hangszerkereskedőnek van online üzletága is, de a gitárokat hagyományosan személyesen értékesítik, így ez nem tudta bepótolni a kieső bevételeket, ahogy a meghirdetett online gitárkurzusok sem.

A Guitar Center a múlt évet még 2,3 milliárd dolláros bevétellel zárta, miközben az adóssága 1,3 milliárd dollárra emelkedett.

Az 1959-ben alapított, 1997-ben a tőzsdére is bevezetett cég hétvégi közlése szerint megállapodás született a hitelezőkkel az 1,3 milliárd dolláros adósság 800 millió dollárral történő csökkentéséről, és arról, hogy pótlólagos pénzügyi forráshoz jut a jelenlegi tulajdonos révén és külső befektetési alapok bevonásával.

A Guitar Center azzal számol, hogy az év végén kikerülhet a csődvédelem alól. Az üzletei továbbra is nyitva tartanak, és az alkalmazottakat is fizetik.

 

Forrás:

telex

MTI

Business Insider

 

Kép:

portfolio

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak