JANUÁRI AJÁNLÓ

A RitmusDepo januári zenei eseményválogatása.

Minden hónap elején közzéteszünk egy ajánlót, amiben az aktuális hónapra vonatkozóan adunk tippeket azoknak, akik zenei, dobos-ütős eseményekre vadásznak. Ha még nem tettétek, akkor mindenképpen lájkoljátok facebook oldalunkat, nehogy lemaradjatok a friss szakmai eseményekről, hírekről. Sajnos a covid ismét erőteljes hatással van a zenei eseményekre, hiszen egyelőre csak online-t lehet tartani.

Nézzük is rögtön a január havit:

 1. Január 6. – Oláh Krisztián Quartet: Oláh Krisztián 2018 decemberében első magyar zenészként meghívást kapott a Thelonius Monk Institute nemzetközi jazz versenyére, ahol a világ 14 legjobb jazz-zongoristája között versenyzett. A felkészülés ideje alatti időszak, valamint a Washingtonban és New Yorkban töltött idő és tapasztalatok új vágányra terelték zenei világát, ennek eredményeként született meg ez a kvartett formáció is
 2. Január 8. – Cseh Péter Quartet: A fiatal és elképesztően tehetséges zenekar vezetője a gitáros Cseh Péter, aki az elmúlt két évben díjat díjakra halmozott. 2018-ban a II. Belvárosi Jazzversenyen az első díjat nyert Nagy Emma zenekar tagjaként megkapta a Kiemelt Szólista díjat, a rákövetkező évben pedig a MÜPA Jazz Showcase fődíját nyerték.
 3. Január 9. – Az év fiatal jazz zenésze 2020: A Magyar Jazz Szövetség 2020-ban ötödik alkalommal rendezte meg Az Év Fiatal Jazz-zenésze tehetségkutató mentorprogramját. A verseny történetében először nyerte el valaki egyszerre a szakmai zsűri és a közönségdíját is. Az V. verseny utolsó koncertjén, együtt ünnepeljük meg a BJC születésnapját. A nagyon tehetséges Horváth Albert koncertjét, a szokásokhoz híven a HunJazzFed Quartet fogja kísérni.
 4. Január 15. – Harmónia Jazzműhely: Ávéd János Quintet feat. Kosztolánszki Dominik: Ebbe az új együttesébe a következő hozzá hasonló, kiemelkedően tehetséges zenész barátait hívta meg izgalmas zenei kísérletekre: FENYVESI MÁRTON gitár, elektronika – FASSANG LÁSZLÓ Hammond orgona, zongora – HORVÁTH BALÁZS nagybőgő – SÁRVÁRI KOVÁCS ZSOLT dob. A vendégművész, KOSZTOLÁNSZKI DOMINIK zongorista az új generáció kirobbanóan tehetséges képviselője.
 5. Január 17. – Peter Erskine Master Class on Zoom
 6. Január 19. – Sárik Péter Trio feat. Berki Tamás: A Sárik Péter Trió az elmúlt tíz évben Magyarország egyik legnépszerűbb és legmeghatározóbb jazz-zenekarává vált. Sikerük egyik záloga, hogy mindhárman rendkívül nyitott, sokoldalú muzsikusok, így a közönség szélesebb rétegét képesek megszólítani. Hármasukhoz ezen az estén a formációval több turnén is közreműködő közönség-kedvenc jazz énekes, Berki Tamás lesz.
 7. Január 23. – Aaron Spears Master Class on Zoom
 8. Január 23. – Studio11 Evenings: Studio11: A jól ismert zenekar Studio 11 Evenings címmel indított nagy sikerű sorozatot a BJC-ben. A kéthavi koncertek alkalmával egy-egy kimagasló énekes vagy hangszeres szólista csatlakozik a formációhoz. A tematikus esteken ikonikus elődök szerzeményeit szólaltatják meg. Jaco Pastorius, a Weather Report, Michael Franks, és a Brecker Brothers csak néhány a Studio 11 és persze a közönség kedvencei közül.
 9. Január 28. – Balázs Elemér Group: Balázs Elemér formációja kiemelkedően egyéni hangzásvilágot alakított ki; ennek legfőbb jellemzői a dallamközpontúság és a különleges ritmika, melyeket a férfi és női hang érdekes kontrasztja tesz még színesebbé.
 10. Január 29. – Andreas Schaerer & Hildegard lernt fliegen (CH): Az énekvirtuóz Andreas Schaerer és parádés együttese, a Hildegard lernt fliegen a The Waves Are Rising, Dear! címet viselő, új albumának turnéja során érinti az Opus Jazz Clubot, ahol mindig szívesen látott vendég megannyi emlékezetes koncertje után.
 11. Január 30. – Gregg Bissonette Master Class on Zoom

 

Kép:
Glen Carrie

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak