Új képzés Debrecenben

A Debreceni Egyetem Könnyűzenei Intézete februártól új zenei képzéseket hirdetett meg.

Az Intézet működése nem újkeletű, hiszen már 2018-ban megkezdtek egy úttörő munkát – erről bővebben itt olvashattok -, a könnyűzene felsőoktatásban betöltött szerepének a keresése, ami az egyetemisták részére felvehető kurzus (de külsősöket is fogadtak) formájában kezdődött meg.

Mára ez a képzés megújult, felfrissült, új hangszerek, és új oktatók kerültek be. Ami mindenképpen érdekes, hogy a mai magyar zenei képzés főként a komolyzene, a jazz és a népzene hármasára terjed ki (főként a felsőoktatásban). Ami nem egy kritika, sokkal inkább ténymegállapítás. A könnyűzene, ami nem sorolható egyikhez sem, és egy kicsit talán mindegyikhez sorolható valamilyen kapcsolódás miatt, ma nem igazán kap szerepet a felsőoktatásban. Ezért van jelentősége az ilyen kezdeményezéseknek, hiszen mindenképpen érdemes időnként vizsgálódni, milyen is a mai zene, vagy mit érdemes tanítani.

Közzétette: Debreceni Egyetem Könnyűzenei Intézet – 2021. január 14., csütörtök

 

A februárban induló képzéseikről:

  1. Szabadon választható kurzus: billentyű, gitár, basszusgitár, dob (Tóth Zsolt), ének
  2. Online Certificate Program: billentyű, gitár, basszusgitár, nagybőgő, ütőhangszerek (dobfelszerelés – Gudics Marcell, Tanyi Péter, percussion – Budai Krisztián), fúvós hangszerek, ének, népzene, beszédtechnika, improvizáció, alkalmazott zeneszerzés

Néhány bemutatkozó film az ott oktató dobos – ütőhangszeres tanároktól:

 

Bővebben:

Debreceni Egyetem Könnyűzenei Intézet

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak