MÁRCIUSI AJÁNLÓ

A RitmusDepo márciusi zenei eseményválogatása.

Minden hónap elején közzéteszünk egy ajánlót, amiben az aktuális hónapra vonatkozóan adunk tippeket azoknak, akik zenei, dobos-ütős eseményekre vadásznak. Ha még nem tettétek, akkor mindenképpen lájkoljátok facebook oldalunkat, nehogy lemaradjatok a friss szakmai eseményekről, hírekről. Sajnos a covid erőteljes hatással van a zenei eseményekre (is), hiszen egyelőre csak online-t lehet tartani.

Nézzük is rögtön a március havit:

 1. Március 3. – Vibratone Quartet feat. Anima Musicae: A zenekar megalapításának gondolata régi vágya volt a zenekarvezetőnek, sőt az egész zenekarnak. A pandémiás időszak alatt meg is született az új formáció teljes zenei anyaga, melyet első ízben a Budapest Jazz Clubban hallhat a közönség.
 2. Március 4. – Oláh Krisztián Quartet: Oláh Krisztián 2018 decemberében első magyar zenészként meghívást kapott a Thelonius Monk Institute nemzetközi jazz versenyére, ahol a világ 14 legjobb jazz-zongoristája között versenyzett. A felkészülés ideje alatti időszak, valamint a Washingtonban és New Yorkban töltött idő és tapasztalatok új vágányra terelték zenei világát, ennek eredményeként született meg ez a kvartett formáció is.
 3. Március 4. – Müpa Home – A Tálas Áron Trió és Mike Moreno: Az idén harmincéves zongorista, dobos és zeneszerző, Tálas Áron a hazai fiatal jazzgeneráció egyik legnagyobb figyelmet érdemlő alakja. Néhány éve még a Jazz Showcase délutáni fellépői közt mutatkozott be, 2018-as koncertjén pedig már Pat Metheny kedvenc gitárosával hallhatjuk.
 4. Március 5. – Harmónia Jazzműhely: Modern Art Orchestra: Nemzetközi viszonylatban is ez az egyik legjobb és legeredetibb big band, amelyet az elmúlt 10-15 évben hallottam! (ehhez kénytelen vagyok nevesíteni magam: Pallai Péter) Fókuszában a kortárs, elsősorban magyar jazz szerzemények bemutatása áll.
 5. Március 5. – A TanBorEn Trió koncertje – Tavaszi Ütős Napok, Szeged: A rendezvénysorozat virtuális helyszíne az SZTE BBMK ütőhangszeres tanszakának YouTube csatornája. Az egyes programok korlátozott ideig, a következő videó megjelenéséig érhetők el. A videók megtekintése ingyenes!
 6. Március 6. – Barlangból a koncertteremig – A MÁV Szimfonikus Zenekar ifjúsági sorozata: Hogyan kezdődhetett az ember és a zene kapcsolata? Hol és hogyan lehetett zenét hallgatni réges-régen az ősidőkben? Kik zenéltek és kik hallgatták? Vajon mi illett és mi nem? Miért változnak a hangszerek?
 7. Március 6. – Bágyi Balázs New Quartet feat. Pocsai Kriszta: A dobos-zeneszerző Bágyi Balázs a magyar jazz-élet egyik meghatározó, külföldön is rendszeresen koncertező művésze. Több alkalommal vett részt turnén az Amerikai Egyesült Államokban és az egyetlen magyar jazz zenész, aki rendszeresen koncertezik Kínában. 7. – Szeder Balázs Trio: Rafael Márió piano, Szeder Balázs bass, Hidász Tamás drums, vendég: Iványi Márta vocal
 8. Március 8. – Finucci Bros Quartet – Forever Chick Corea: A Finucci Bros Quartet 2009-ben jött létre Balogh Roland vezetésével. A zenekar négy kiemelkedő muzsikusból áll, akik számos versenyen bizonyították tehetségüket. A zenekart inspirálta és motiválta a 2021 február 9-én elhunyt géniusz, Chick Corea munkássága. Ezen est alkalmából a mester előtt tiszteleg a zenekar.
 9. Március 11. – Zádor Trió live stream from iF Café vol. 2: Ismét fotelből hallgatható jazz-zel jelentkezünk az éterben! Zádor Oszkár – pianínó, Kováts Zoltán – bőgő, Lotz András – dob
 10. Március 12. – Harmónia Jazzműhely: Szőke Nikoletta Brazília hangjai: A 2005-ös Montreux Nemzetközi Jazz Fesztiválon a 30 év alatti énekesek világvetélkedőjén első díjat kapott a magyar énekesnő SZŐKE NIKOLETTA, aki a közönségdíjat is elnyerte.
 11. Március 12. – Lovasi Est – Élő streamkoncert @ TRIP webszínház: A JUTKA MEG A TÖBBIEK. Lovasi András szerzői estje – élő streamkoncert. Az esten előkerülnek a legfrissebb Lovasi-szerzemények is, köztük egy Kispál Andrással közös dalpremierrel! Vendég: Kispál András (gitár) és Gábor Andor “UFO” (percussion). A koncert CSAK ÉLŐBEN nézhető meg, visszanézésre nem lesz lehetőség.
 12. Március 15. – Bartók Konzi – Félévi Vizsgakoncertek – 1. nap: A Bartók Béla Konzervatórium Jazz tanszakának félévzáró vizsgakoncertjei idén is megrendezésre kerülnek a Budapest Jazz Clubban.
 13. Március 16. – Bartók Konzi – Félévi Vizsgakoncertek – 2. nap: A Bartók Béla Konzervatórium Jazz tanszakának félévzáró vizsgakoncertjei idén is megrendezésre kerülnek a Budapest Jazz Clubban.
 14. Március 17. – Random Szerda: A Random Szerda Barabás Lőrinc trombitás vezetésével a budapesti hiphop-jazz színtér jeles képviselőiből alakult alkalmi formációkat vonultatja fel.
 15. Március 18. – Bartók Konzi – Félévi Vizsgakoncertek – 3. nap: A Bartók Béla Konzervatórium Jazz tanszakának félévzáró vizsgakoncertjei idén is megrendezésre kerülnek a Budapest Jazz Clubban.
 16. Március 19. – A Kalungu ütőegyüttes koncertje – Tavaszi Ütős Napok, Szeged: A rendezvénysorozat virtuális helyszíne az SZTE BBMK ütőhangszeres tanszakának YouTube csatornája. Az egyes programok korlátozott ideig, a következő videó megjelenéséig érhetők el. A videók megtekintése ingyenes!
 17. Március 19. – Müpa Home LIVE – Tóth Viktor: Right On!: Tóth Viktor aranykoszorús tehetséggondozó. Már 2008-ban együtt muzsikált az akkor tizenegy éves Hodek Dávid dobossal, ez alkalommal pedig a már befutott fiatalember öccsével, a tízéves Hodek Áron basszusgitár-fenoménnal egészül ki a ritmusszekció.
 18. Március 20. – Studio11 Evenings: Studio11 Ensemble feat. Majsai Gábor: Folytatódik a jól ismert zenekar Studio11 Evenings című nagy sikerű sorozata a BJC színpadán. A kéthavi koncertek alkalmával egy-egy kimagasló énekes vagy hangszeres szólista csatlakozik a formációhoz. Ezen az estén Majsai Gábor lesz a zenekar vendége.
 19. Március 27. – Dresch Quartet | GetCloser Jazz Fest 2021: Dresch Mihály saxofonos,az 1980-as években kezdte pályafutását. Első kvartettjét 1984-ben alapította azzal a céllal,hogy sajátos zenei utat alakítson ki,figyelembe véve a kárpátmedencei zenei és szellemi hatásokat is.
 20. Március 27. – Budapest Jazz Orchestra: A BJO kiváló munkásságának bizonyítéka az elmúlt több mint tizenöt év, mely idő alatt számos koncert, hazai és nemzetközi elismerés, illetve megszámlálhatatlan külföldi előadó, köztük jó néhány világsztár, színesítette a zenekar eddigi történetét.

 

Kép:

Glen Carrie

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak