ÁPRILISI AJÁNLÓ

A RitmusDepo áprilisi zenei eseményválogatása.

Minden hónap elején közzéteszünk egy ajánlót, amiben az aktuális hónapra vonatkozóan adunk tippeket azoknak, akik zenei, dobos-ütős eseményekre vadásznak. Ha még nem tettétek, akkor mindenképpen lájkoljátok facebook oldalunkat, nehogy lemaradjatok a friss szakmai eseményekről, hírekről. Sajnos a covid erőteljes hatással van a zenei eseményekre (is), hiszen egyelőre csak online-t lehet tartani.

Nézzük is rögtön az április havit:

 1. Április 1. – GEWA G9 Workshop with Scott Pellegrom
 2. Április 2. – Egy legendás vibrafonos: Lionel Hampton // Tavaszi Ütős Napok – 3.: A Tavaszi Ütős Napok rendezvénysorozat következő programjaként bemutatjuk Mucsi Gergő “Egy legendás vibrafonos: Lionel Hampton” c. előadását.
 3. Április 5. – A Glonet bemutatja: Finucci Bros Quartet: A Finucci Bros Quartet 2009-ben jött létre Balogh Roland vezetésével. A zenekar négy kiemelkedő muzsikusból áll, akik számos versenyen bizonyították tehetségüket.
 4. Április 6. – Az Év Fiatal Jazz-zenésze 2021: Az Év Fiatal Jazz-zenésze – 2021. tehetségkutató verseny következő koncert helyszíne a Budapest Jazz Club, amely szintén a kezdetektől támogatja a versenyt és a győzteseket. A koncertet a Club Facebook-oldalán lehet megtekinteni, amelyben fellép a verseny közönségdíjasa, a nagyon tehetséges énekesnő, Bangó Adrienne, valamint a HunJazzFed.
 5. Április 7. – Ecool Jazz Est: Pankastic!: A Pankastic! létrejöttekor a zenekar szeme előtt egy igényes és új popzenei stílus megalkotása lebegett: régi standardek és örökzöldek átültetése akusztikus hangszerekkel a francia manouche swing világába, megfűszerezve mindezt a cimbalom egyedi hangszínével. Elképzelésükből megszületett egy sajátos, új műfaj: a django-pop.
 6. Április 8-10. – Hangszert a kézbe – Salgótarján: 2021 április 8-án kezdődik a Hangszert a kézbe – Salgótarján esemény a József Attila Művelődési Központ – Józsi Salgótarján-ban. Csütörtöktől egészen szombatig teljesen INGYENESEN lesz látogatható a zenei játszótér (hangszerkiállítás), ahol minden érdeklődő betekintést nyerhet a: dob és ütőhangszeres, a gitáros és basszusgitáros, a billentyűs, a népi és klasszikus hangszerek, az elektronikus zenei, valamint a stúdiós szekciókba, hogy a hangszereket megszólaltatva nagyszerű és boldog pillanatokat élhessen át.
 7. Április 9. – Harmónia Jazzműhely: Csapó-Korb Jazz Quintet: A két jazz harsonás által vezetett kvintett a nagy elődök, JJ Johnson és Kai Winding hasonló felállású formációjából merít ihletet.
 8. Április 11. – A Concerto Budapest ütőhangszeres művészeinek koncertje: A Concerto Budapest hangversenyeiről írt kritikákban rendszeresen kiemelik a perkusszív szekció ragyogó teljesítményét: pontosságukat, erőteljes, vagy ha épp az szükséges, diszkrét jelenlétüket a zenekarban.
 9. Április 17. – Helyfoglaló 2021. – Zenei Tehetségkutató – Miskolc: A Helynekem Kulturális tér és Szórakozóhely tehetségkutatót szervez amatőr zenekarok részére. Ez a rendezvény az Öröm a Zene tehetséggondozó program miskolci állomása, innen a nyertes bekerül az országos döntőbe, ahol a fődíj egy 3 milló Forint értékű nyeremény! Valamennyi megyei és határon túli esemény győztese bekerül a Hangfoglaló Program őszi meghallgatására, amennyiben érvényes pályázatot ad be.
 10. Április 21. – Vibratone Quartet: A zenekar megalapításának gondolata régi vágya volt a zenekarvezetőnek, sőt az egész zenekarnak. A pandémiás időszak alatt meg is született az új formáció teljes zenei anyaga, melyet első ízben a Budapest Jazz Clubban hallhat a közönség.
 11. Április 22. – A BudaTeher bemutatja: Bágyi Balázs New Quartet feat. Pocsai Kriszta: A dobos-zeneszerző Bágyi Balázs a magyar jazz-élet egyik meghatározó, külföldön is rendszeresen koncertező művésze. Több alkalommal vett részt turnén az Amerikai Egyesült Államokban és az egyetlen magyar jazz zenész, aki rendszeresen koncertezik Kínában.
 12. Április 25. – Az AVM bemutatja: Budapest Jazz Orchestra: Az 1998-ban alakult Budapest Jazz Orchestra igazán nagy áttörést jelentett a hazai jazzélet számára, hiszen létrejött Magyarország első, professzionális big bandje, mely hangzásával a ‘20-as évek Amerikáját idézte.
 13. Április 27. – Rodek Balázs Trio: A trió 2018 februárjában alakult, repertoárjukat a zenekarvezető saját szerzeményei alkotják. Song of the Day elnevezésű projektjük egy nap történetét meséli el úgy, hogy minden napszakot egy-egy kompozíció jelenít meg.
 14. Április 30. – “Reményi Attila: Strokes” – Beszélgetés Szives Márton ütőhangszerművésszel: A Tavaszi Ütős Napok következő programja: beszélgetés Szives Márton ütőhangszerművésszel, legfrissebb szakmai kutatásának témája – Reményi Attila: Strokes c. marimba szólója – kapcsán.

 

Kép:

Glen Carrie

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak