Májusi ajánló

A RitmusDepo májusi zenei eseményválogatása.

Minden hónap elején közzéteszünk egy ajánlót, amiben az aktuális hónapra vonatkozóan adunk tippeket azoknak, akik zenei, dobos-ütős eseményekre vadásznak. Ha még nem tettétek, akkor mindenképpen lájkoljátok facebook oldalunkat, nehogy lemaradjatok a friss szakmai eseményekről, hírekről. Sajnos a covid erőteljes hatással van a zenei eseményekre (is), hiszen egyelőre csak online-t lehet tartani.

Nézzük is rögtön az május havit:

 1. Május 1. – Pocsai Kriszta Quartet: Napjaink egyik legkeresettebb énekesnője elsöprő energiájú, ízig-vérig jazz díva, akit a BJC közönsége az Elek István Quartet, a SoLaTi és a Bágyi Balázs New Quartet-ből is ismerhet. Ezen az estén legújabb, saját formációjával lép színpadra, a kortárs jazz szintér meghatározó alakjainak koszorújában.
 2. Május 3-6. – BJC Bar Jazz koncertek: Május harmadikától kezdve újra várja közönségét a Budapest Jazz Club! Ennek örömére visszatérnek a már tavalyról jól ismert BJC Bar Jazz koncertek is. A sorozat keretén belül duó formációkat hallhatunk a BJC kávézóban.
 3. Május 7. – Harmónia Jazzműhely: Lakatos Ágnes Special Zone: Az új formáció muzsikáját az izgalmas basszusritmikára, új utakat kereső modern – és ugyanakkor letisztult, klasszikus zenei hatásokat is magába foglaló – harmóniákra épülő melodikus dallamvezetés jellemzi.
 4. Május 8. – ÖRÖM A ZENE – Légrádi Antal XXIV. Tehetségkutató Rockfesztivál: 2021. május 8-án megrendezésre kerül az ÖRÖM A ZENE
  Légrádi Antal Tehetségkutató Rockfesztivál amatőr zenekarok részére.
 5. Május 8. – BJC Big Band plays David Pell Octet: A Budapest Jazz Club házi nagyzenekara Magyarország legkiválóbb zenészeiből alakult, vezetője Csizmadia Dávid trombitás. Soron következő koncertjükön kisebb, nyolc fős felállásban David Pell amerikai jazz szaxofonos oktett műsorából játszanak egy órában.
 6. Május 9. – Fülesbagoly Tehetségkutató – Debrecen 2021: Országos könnyűzenei tehetségkutatónak ad otthont 2021. május 9-én a debreceni Nagyerdei Víztorony.
 7. Május 10. – Budapest Ritmo 2021 // Online: Idén tavasszal életre kelnek a város különleges atmoszférájú helyszínei – az Akváriumból közvetített koncertek és a különleges budapesti helyszíneken, magyar hazai rendezők által megálmodott koncertfilmek a nappalidba hozzák a világzenét.
 8. Május 11. – Jazz Csillagvizsgáló: Benji, Cseffán Dávid Ruben, Dömök Réka, Orbay Lilla, Zsombori Bíborka: JAZZ CSILLAGVIZSGÁLÓ ez alkalommal öt ragyogó, fiatal énekest fog bemutatni: BENJI, CSEFFÁN DÁVID RUBEN, DÖMÖK RÉKA, ORBAY LILLA és, ZSOMBORI BÍBORKA művészetében gyönyörködhet a nagyérdemű. A kiséretet nem kevésbé kiváló és nem kevésbé fiatal csapat szolgáltatja:
  Zongorán Neuschl Armand, basszusgitáron Siklai István, és dobon Csikós Áron
 9. Május 12. – Az Év Fiatal Jazz-zenésze 2021. – Egri János Jr. & HunJazzFed: A Magyar Jazzszövetség által, az idei évben hatodik alkalommal megrendezett tehetségkutató versenyének a szakmai zsűri A Magyar Jazzszövetség által, az idei évben hatodik alkalommal megrendezett tehetségkutató versenyének a szakmai zsűri által választott győztese Egri János jr. A fiatal tehetséges zongorista koncertje végre nyitott kapuknál, a közönség örömteli társaságában, a Budapest Jazz Clubban élőben lesz megtekinthető!
 10. Május 13. – A kultúra és a zeneipar a covid alatt és után: A kulturális ágazat és zeneipar helyzetéről, az ágazat covid-okozta gazdasági gondjairól, az eddigi kormányzati segítségről és a kilábolás, újraindítás lehetséges irányairól – benne az esetleges 5 százalékos kulturális áfa kérdéséről – szervez szakmai rendezvényt a Music Hungary Szövetséggel együttműködve a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) Kultúragazdasági Szakosztálya 2021. május 13-án, csütörtökön 14 órától.
 11. Május 15. – Studio11 Evenings: Studio11 Ensemble feat. Király Viktor: A jól ismert zenekar Studio11 Evenings címmel indított nagy sikerű sorozatot a BJC-ben. A kéthavi koncertek alkalmával egy-egy kimagasló énekes vagy hangszeres szólista csatlakozik a formációhoz.
 12. Május 19. – Hangszert a kézbe – Hajdúhadház: 2021 május 19-én kezdődik a Hangszert a kézbe – Hajdúgadház esemény a Földi János Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és AMI-ban. Szerdától egészen péntekig teljesen INGYENESEN lesz látogatható a zenei játszótér (hangszerkiállítás).
 13. Május 29-31. – Tavaszi Ütős Napok: A Debreceni Egyetem ütősei hosszú kihagyás után ismét a színpadon! Háromnapos koncertsorozattal ünnepeljük meg, hogy az elmúlt időszak viszontagságai után újra zenélhetünk az ütőhangszeres zenét kedvelő közönségnek. Az eseményt koncertjeink mellett szakmai jellegű programok is színesítik.

 

Kép:
Glen Carrie

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak