Megjelent a Roland VAD706 V-Drums Acoustic Design

A Roland az új VAD706 szettjével az akusztikus dobolás élményét hozta el az elektromos dobok világába.

[A cikk megjelenését a Roland East Europe támogatta, amit ezúton is köszönünk.]

Mi is az a VAD706?

Csúcskategóriás V-Drums Acoustic Design dobszett a legújabb TD-50X hangmodullal, fejlett digitális pergővel, lábcinnel és kísérővel, négy prémiumminőségű színben.

A Roland legújabb V-Drums technológiáinak és a kézzel készített, prémiumminőségű akusztikus dobok hagyományának ötvözésével a VAD706 soha korábban nem tapasztalható, új szintre emeli az elektronikus dobolás élményét. Ez a csúcskategóriás V-Drums Acoustic Design dobszetthez digitális pergő, kísérő cintányér és lábcin tartozik, melyek rendkívül árnyaltan adják vissza a játék minden apró részletét. A legújabb TD-50X modul páratlan hangzást és játékérzetet garantál, részletes szerkesztési lehetőségekkel, hogy saját elképzelésednek megfelelően állíthasd be a hangot, továbbá profi csatlakoztatást bármilyen játékkörnyezethez. A fejlett érzékelőrendszerrel ellátott, szokásos méretű fa dobtestek igazi akusztikus játékérzetet nyújtanak. Az elérhető négy ragyogó szín közül pedig kiválaszthatja a személyes stílusához és ízléséhez leginkább illőt.

Legfontosabb jellemzők:

  • Ötrészes V-Drums Acoustic Design dobszett, teljes méretű dobtestekkel és duplán megerősített, krómozott állványokkal
  • Csúcsmodell TD-50X hangmodul a legújabb Prismatic Sound Modeling és PureAcoustic Ambience technológiákkal
  • Több mint 900 beépített hangszín, beleértve sok új lábdobot, pergőt, lábcint, tamot és cintányért.
  • Négy prémiumminőségű szín: Gloss Natural, Gloss Cherry, Gloss Ebony és Pearl White
  • 14″-os PD-140DS digitális pergő, 18″-os CY-18DR digitális kísérő cintányér és új fejlesztésű 14″-os VH-14D digitális lábcin
  • 10″-os PDA100 és 12″-os PDA120 felső tamok, 14″-os PDA140F álló tam és új 22″-os KD-222 lábdob
  • Két 16″-os CY-16C-T beütő cintányér, melyek 40%-kal keskenyebbek a korábbi V-cintányérok a még nagyobb rugalmasság és szabadabb lengő mozgás érdekében
  • Praktikus kezelőfelület dedikált gombokkal és faderekkel a dobhangok kiválasztásához, testreszabásához és keveréséhez
  • Saját WAV hangminták importálása SD kártyáról
  • Sztereó XLR master kimenet és nyolc TRS direkt kimenet külső erősítőrendszer számára
  • 32 csatornás, integrált USB audió/MIDI interfész a profi számítógépes zenekészítéshez
  • Négy analóg Aux trigger-bemenet az egyszerű dobszettbővítéshez
  • Mix bemenet a gyakorláshoz okostelefonról vagy laptopról lejátszott zenékkel
  • Gyakorlást támogató beépített funkciók a dobtudás fejlesztéséhez

 

Tapasztald meg a minőségi dobolás élményét

A VAD706-nak nemcsak a hangzása és játékérzete páratlan, hanem látványra is szemet gyönyörködtető. A teljes méretű dobtestek, kétrészes lábcin, duplán merevített króm állványok és a négy gyönyörű szín, melyek közül szabadon választhatsz, minden pillanatban játékra invitálnak és arra ösztönöznek, hogy mindenkinek megmutasd. Válassza a Gloss Natural, Gloss Cherry vagy Gloss Ebony színek közül, melyek ragyogó megjelenést kölcsönöznek a dobbszettnek azáltal, hogy láthatóvá teszik a juharfa erezettségét az átlátszó, fényes felületen keresztül. Vagy válaszd a mély tónusú Pearl White kivitelt, merész, figyelemfelkeltő hangulatával.

 

Prismatic Sound Modeling: Érezd a különbséget

A TD-50X prizmatikus hangmodellezésének köszönhetően az elektronikus dobok olyan életteli hangzással szólalnak meg, mint egyetlen más rendszernél sem. A többrétegű hangmintákat világszínvonalú stúdiókban rögzítettük, és a több mint két évtized alatt kifejlesztett, kifinomult viselkedésmodellezési technikákkal keltettük életre. Ezt a forradalmi technológiát egy prizma ihlette – amely egyetlen fehér fénysugarat bont fel színes nyalábokra – és képes minden verőütésre korlátlan számban létrehozni különböző színezetű hangokat. A kezdeti hangindítást a gazdag felhangok összetett keveréke követi, akárcsak az akusztikus dobok és cintányérok esetében. Érzékelheted a hang játék közbeni árnyalt változását, azt a mágikus, interaktív kapcsolatot, amely segít teljesen belefeledkezni a zenélés örömébe. A finom “szellemhangoktól” és részletgazdag artikulációtól kezdve a leghangosabb és legintenzívebb játékig a dobolásodnak nincsenek határai a TD-50X modullal.

 

Digitális pergő, kísérő és lábcin

A legkorszerűbb digitális ütőfelület-technológiánk nagy előrelépést jelent az elektronikus dobolás terén, páratlan mélységet és zenei kifejezőerőt varázsolva a dobverők alá. A pergő, kísérő cintányér és lábcin precíziós, többérzékelős rendszere teljes összhangban működik együtt a TD-50X modullal, lenyűgöző felbontással és részletességgel közvetítve az hang változásának minden apró árnyalatát. A villámgyors érzékelés lehetővé teszi az akusztikus dobon megszokott valamennyi játéktechnika megvalósítását, például a kísérő elnémítását egyetlen érintéssel, vagy a bőrütések, kávaütések és keresztverőzés közötti sima átmenetet a pergőn. Érintésérzékeny ütőfelületével, hangzásbeli variációival és nyitott/zárt hangzásainak rengeteg árnyalatával a VH-14D minden eddiginél magasabb szintre emeli az elektronikus lábcinjátékot.

 

Az akusztikus dobok természetes játékérzete

A VAD706 dobszett a Roland híres, többrétegű halóbőreivel készül. Háromrétegű bőr található a pergőn és álló tamon, kétrétegű bőr pedig a felső tamokon. Ezek biztosítják a dobverő természetes ellenállását és visszapattanását, ami ráadásul szabadon beállítható az egyéni játékstílusnak megfelelően. A lábgép viselkedése és játékérzete teljesen természetes a speciális tervezésű lábdobnak köszönhetően, amely fizikai légellenállással biztosítja ugyanazt a visszarúgását, mint egy akusztikus lábdobbőr. Az organikus játékélmény a tamokra is kiterjed, mivel az igazi fa dobtestek és hagyományos tartók minden tekintetben akusztikus élményt nyújtanak.

 

Azonnali élmény

Képzeljen el egy világszínvonalú stúdióban felállított, bemikrofonozott, effektezett és kikevert akusztikus dobot – ezt kapja, amikor előhívja a TD-50X modul gyári dobszettjeit. A legjobb dobosokkal és hangmérnökökkel megalkotott, inspiráló dobszettek segítségével egyetlen gombnyomással válthat a stílusok között, a hagyományos jazztől a falrengető metálig.

 

Építsd fel saját dobszettedet

A gyári hangszíneken túl a TD-50X lehetővé teszi a dobhangzás egyéni megformálását is, akárcsak egy akusztikus készlet esetén. Gyorsan beállíthatod a hangolást és a tompítást, de mélyebbre is áshatsz és felépíthetsz egy dobszettet az alapoktól kezdve a dobtest mélységének, a dobbőr típusainak, a cintányér karakterisztikáinak stb. kiválasztásával. Ezután helyezd el a dobszettet az akusztikai térben a PureAcoustic Ambience használatával, a hely típusának, visszhangjának és egyéb paramétereinek teljes körű beállításával.

 

A hangzás megformálása stúdióprecizitással

Miután elvégezted a dobszett beállításait, tedd teljessé a hangzást a TD-50X lenyűgöző stúdióeszközeivel. Végezd el a mikrofon-beállításokat a dobszett különböző elemeire, majd használd az EQ-t, kompresszorokat stb. a hangzás további módosításához. A hang kiterjedésének és színezetének beállításához kiváló minőségű visszhangok és multieffektek széles választékát használhatod.

 

Sokrétű csatlakoztatás színpadon és stúdióban

A hátlapon található rengeteg csatlakozónak köszönhetően a TD-50X modul készen áll bármilyen játékhelyzet gyakorlati igényeinek kielégítésére. A sztereó XLR master kimenetek és a nyolc TRS direkt kimenet lehetővé teszik, hogy a kívánt dobokat szimmetrikus kapcsolatokon keresztül küldhesd ki egy audiokonzolra. Számítógépes zenekészítés esetén akár 32 csatorna digitális audió kiküldhető ki USB-n keresztül, első osztályú hangminőség mellett. A MIDI kimenet/bemenet USB-n keresztül és hagyományos ötpólusú csatlakozón kertesztül is elérhető.

 

Bővítsd tovább a lehetőségeidet

A TD-50X modul négy analóg AUX trigger-bemenetével könnyedén kibővítheted a VAD706 dobszettet, ahogy az igényeid diktálják. Használj még több cintányért, még egy álló tamot vagy egy kisméretű Roland BT-1 jeladót. Vagy egészítsd ki a dobszettet még egy lábdobbal, hogy igazán ütős legyen a színpadi látvány.

 

 

A személyes gyakorlópartner

A TD-50X modul tele van olyan funkciókkal, amelyek fejlesztik a játéktechnikát, valamint szórakoztatóvá és hatékonnyá teszik a gyakorlást. A ritmusérzék javításához egy beépített metronóm és Coach mód gyakorlatok állnak rendelkezésre, vagy egyszerűen jammelhetsz is okostelefonról vagy laptopról lejátszott zenékkel. A beépített felvevővel bármikor rögzítheted és visszahallgathatod saját játékodat, sőt, a felvételt exportálhatod is a kísérettel együtt vagy anélkül, ha szeretnéd megosztani másokkal. A Melodics ™ desktop alkalmazás további lehetőségeket kínál a gyakorláshoz, 40 zenei leckét ingyenesen, vagy korlátlan hozzáférést előfizetéssel.

 

Amennyiben tetszett a Roland VAD706 V-Drums Acoustic Design dobszettje, keresd a hangszerboltokban!

[Támogatott tartalmak megjelentetésével és egyéb partnerségi lehetőségekkel kapcsolatban keressetek minket az info@ritmusdepo.hu email címen!]

 

Bővebben:

Roland VAD706

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak