JÚLIUSI AJÁNLÓ

A RitmusDepo júliusi zenei eseményválogatása.

Minden hónap elején közzéteszünk egy ajánlót, amiben az aktuális hónapra vonatkozóan adunk tippeket azoknak, akik zenei, dobos-ütős eseményekre vadásznak. Ha még nem tettétek, akkor mindenképpen lájkoljátok facebook oldalunkat, nehogy lemaradjatok a friss szakmai eseményekről, hírekről.

Nézzük is rögtön a július havit:

 1. Július 1. – Dés András Erdőkerülő Quartet: 2019 nyarán Dés András, három zenésztársával, különleges „stúdiót” talált az Erdőkerülő Quartet bemutatkozó albumának felvételeihez: Németbánya és Farkasgyepű közt a Bakony erdeinek egyik eldugott, ember nem járta zugát választották annak helyszínéül.
 2. Július 2-4. – 21. Jazz-Blues Jamboree:
  2021.07.02. Péntek:
  18.00 A Magyar Jazz Szövetség bemutatja: “Év fiatal jazz-zenésze” koncert
  21.00 Zenevonat Szuperkoncert az LGT Sztárjaival
  23.00 Temesi Berci és barátai
  2021.07.03. Szombat:
  18.00 ROBERT BALZAR trió (CZ) feat. Harcsa Veronika és Fekete-Kovács Kornél
  21.00 DEMJÉN koncert
  23.00 Ed Philips and the Memphis Patrol
 3. Július 2-8. – DobMánia Tábor: 2021-ben tizenkettedik alkalommal rendezik meg a DobMánia Tábort.
 4. Július 4. – Fülesbagoly Tehetségkutató – Budapest 2021: Országos könnyűzenei tehetségkutatónak ad otthont 2021. július 4-én a budapesti Kobuci Kert.
 5. Július 9-11. – Dob Tábor Bercel Jákot puszta: A dunaújvárosi flashmob dalainak tanulása. Dobpiac. Némafilm dob és zongora kisérettel. Dob ki mit tud. ,, A CityRock`s ajánlásával”
 6. Július 15. – David Friedman workshop: David Friedman jazz ütőhangszeres művész, a Berlini Egyetem Jazz Tanszékének megalapítója és vezetője, a vibrafon és a marimba specialistája. Workshopján a diákok aktívan is részt vehetnek hatékonyabban tanulva így a mestertől (SopronDrum).
 7. Július 15. – Theodor Milkov Workshop: Theodor Milkov orosz-görög származású innovatív marimba művész. Milkov jól ismert a dob „zongorista” stílusú megközelítéséről, forradalmi ötleteiről és technikai képességeiről, mellyel új szintre emelte a marimba-játékot. Repertoárja nem csak a csembalót, a zongorát fogalja magába, de a barokktól a romantikus korszakig írt már zenét, és kortárs műveket is szerez (SopronDrum).
 8. Július 16-17. – Dörnyei Gábor & SzegeDrums Drum Camp: “Szegedről elszármazott büszkeségünk két napos intenzív clinicet tart, a Szeged külvárosában található, jól megközelíthető művelődési házban. Hozz gyakorló gumipárnát állványostól, némi szendvicset, frissítőt, ebédről gondoskodunk.”
 9. Július 16. – Wolfgang Haffner workshop: Wolfgang Haffner ismert dobos és zeneszerző. Karrierje 18 éves korában indult el, amikor a legendás harsonás, Albert Mangelsdorff felfedezte (SopronDrum).
 10. Július 17. – Szendőfi Péter workshop: Szendőfi Péter kiváló magyar dobos, zeneszerző, tanár workshopján bemutatja, miként lehet az akusztikus hangszeres játékot, az elektronikát, a jazzt és az improvizációkat ötvözni (SopronDrum).
 11. Július 18. – X. Országos Maros Gábor Ütőhangszeres szóló- és duó verseny győztesei: A X, Országos Maros Gábor Ütőhangszeres szóló- és duó verseny kategória győzteseinek fellépése (SopronDrum).
 12. Július 18. – Sonus ütőegyüttes: A SONUS Ütőegyüttest a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának hallgatói alkotják. 1974 óta működik, 2004 óta használják a SONUS nevet.Az együttes minden évben több koncertsorozatban is szerepel, repertoárjukon gyermekkoncertek és klasszikus kamarazenei estek is megtalálhatók (SopronDrum).
 13. Július 19. – Pedagogy Spotlight- Professor Johnny Lee Lane
 14. Július 19-25. – Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor: Húszonhét év munka, több ezer résztvevő, több száz zenekar és előadó, tengernyi élmény, megszámlálhatatlan sztori, oktatások, előadások, neves külföldi és hazai sztárok, feledhetetlen együtt zenélések – ez a nagyon rövid felsorolása mindannak, ami a Gitármánia Táborban történt.
 15. Július 23. – VI. AZTaQ – Amatőr Zenei Tehetségkutató: VI. AZTaQ – Amatőr Zenei Tehetségkutató versenyt hirdet a XXVIII. Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor (Szolnok – Tiszaliget 2021. július 23.)
 16. Július 29. – Paloznaki Jazzpiknik 2021 // Official event

 

Kép:

Glen Carrie

close

Hírlevél

Értesülj a legújabb tesztekről, interjúkról és kedvezményekről.

Dobosoktól - Dobosoknak